Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nytårsparole i kompagniet 2020

3. januar var dagen hvor kompagniet afholdt den traditionelle nytårsparole på hjemmeværnsgården i Tjørring. I samme forbindelse var der faneindvielse af kompagniets nye fane med kompagniets logo broderet på.

05-01-2020

Tekst & foto: Jørgen Krätz Andersen, webredaktør

Der blev startet med paraden udenfor med fane, fanen blev ført ind fulgt af kompagniet og man gik straks over til selve indvielsen, hvor Jens Vind, Svend Erik Pedersen og Kim Opstrup slog de tre søm i. Fanen blev anbragt og Dronningens skål blev udbragt.

 

Arrangementet var lagt i hænderne på 1. deling i samarbejde med Inge Lise og menuen var god gammeldags flæskesteg med tilbehør. Som dessert var der ris a lá mande.

Kim Opstrup holdt sin tale til kompagniet og talte kort om den udenrigspolitiske situation. Han gennemgik kompagniets status gennem 2019 med uddannelser, certificering, Hogager marked, omrokeringer i kompagniet, skydninger og medlemssituationen.

Om fremtiden nævnte Kim styrkelse af enkeltmandsfærdigheder, det operative beredskab, som er højt prioriteret i 2020, skærpelse af den militære profil samt de mange uddannelsesmuligheder. Yderligere var der fokus på fastholdelsen af personel og modtagelsen af nye medlemmer.

Der blev uddelt to 50 års tegn; Birgit og Eigild, to 40 års tegn; Svend Erik og Jørgen Krätz, et 10 års tegn til Mark Tavl og to mand blev oversergenter; John og Kristian og en enkelt sergent; Bernd.

 

 

Kaffen blev serveret og Bernd Schafer fortsatte med uddeling af pokaler i relation til skydninger. 1. deling satte sig uden blusel på alle tre pokaler, enkeltmandspokalen gik til Jesper fra 1. deling og Knud Erik Andersen fik pokalen fra salonskydningen. Bernd præsenterede også den nyindstiftede "Good Will" pokal, men modtageren var ikke tilstede og vil blive udleveret senere. Her ud over var der enkelt diplomer på eksisterende skyttemærker.

 

Daniel stod for en helt ny quiz, hvor man blev præsenteret for en stribe spørgsmål, som skulle kryds af med 1, X og 2, alt her var relateret til militærpolitiske emner. Den sidste konkurrence var en gammel kending; adskillelse og samling af våben, med og uden bind for øjnene. Også her var 1. deling bedst og modtog diplomet!

Den sidste gave kom fra kompagniets tidligere støtteforening, der blev overrakt Bernd.

Alt i alt en vellykket aften i godt selskab. Tak til 1. deling for indsatsen. Næste år er det 2. deling, der står for arrangementet.

Fakta

Kompagniets nye fane blev indviet i forbindelse med nytårsparolen.

Samtidig var der pokaler, årstegn og nye grader til flere.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring