Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nytårsparole i kompagniet

Traditionen tro afholdt kompagniet sin nytårsparole på gården med antrædning uden for og KC modtog kompagniet fra NK.

07-01-2018
Tekst & foto: Jørgen Krätz Andersen, webredaktør
 
Fronten blev dog ikke skridtet af, men KC bød velkommen og udtrykte sit håb om en hyggelig aften.
Da alle var bænket, blev Majestætens skål drukket stående og så blev der sagt værsgo’.
Der var stillet et lækkert pålægsbord an, og der var alt hvad hjertet kunne begære. Efter spisningen tog KC ordet og startede med en velkomst til to nye medlemmer af kompagniet, som dog stadig er i civil.

KC Kim Opstrup kikkede tilbage på 2017 med de mange alvorlige terroranslag rundt i verden, han snakkede om VJTF som strammede de militære færdigheder gevaldigt op. Han håbede også at våbeneftersynet i januar ville holde standarden fra sidste år. KC talte om de mange forskellige aktiviteter; selvforsvar, førstehjælp, VJTF, skydninger, BM-møder, gruppemøder, feltskydninger, salonskydninger, LMG-kurser og Hogager Marked.

KC nævnte også afløseren for VJTF, nemlig IFFG (Initial Follow of Forces Group), som er en lidt skarpere situation, med 30 dages varsel i beredskabet, hvor HJV så skal støtte Panserinfanteribataljonen fra JDR (Jyske Dragon regiment), hvis og når den stiller som en NATO enhed.
Han pointerede også at kompagniet i dag fremstår som en robust og solid enhed og at mange bakker op om aktiviteterne. Set i kalenderen for 2018, er der rigtig mange opgaver, både for BM-er og menige og fokus vil absolut være på en skarpere profil.
Han sluttede med at takke kompagniet for indsatsen i 2017, deres gode humør og engagement.

Carsten Bo Larsen stod for uddelingen af pokaler og udmærkelser. Han talte om det første år, hvor han har stået som den nye skydelærer i kompagniet. Han var tilfreds med forløbet, men mente også at personellet var blevet udfordret, både fagligt som taktisk. I 2018 er der planlagt flere uddannelser, omskolinger og skydninger. LMG-60, SIK-BM, FX og dysekanon er blandt de mange.
Afslutningvis blev der uddelt feltskyttemærker til Nasif og Morten H.H. Til SM-skydningen var det Karsten L, Kim Opstrup, Damian, Jens Vind og Frands T, her var det 3 sølvmærker og 2 bronze.
Pokalen for flest fremmødte skytter, gik til kommandodelingen. Pokalen for flest gange på skydebanen gik til 2. deling og salonpokalen gik til Knud Erik. Hermann Jensens mindepokal for bedste resultat uden hjælpemidler gik til Karsten L, -for fjerde gang i streg.
Jens Jørgen modtog gaven for uselvisk indsats.

Lidt konkurrence skulle der også være, to mand fra hver deling trådte an. Adskillelse og samling af våben. Her blev der kæmpet særligt med forskæfterne. Næste hold havde bind for øjnene, men ellers samme procedure. Begge opgaver bragte sveden frem på panden.
Aftenen fortsatte med kaffe og hyggeligt samvær til omkring 23.00
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring