Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Opstart efter en lang pause

Feltskydebanen i Karup lagde jord til og kompagniet sørgede for et meget motiveret personel søndag. Her blev der gennemført skydning og førstehjælp.

29-06-2020


Tekst & foto: webredaktør Jørgen Krätz Andersen.

Entusiasmen må siges at være i top, når en enkelt mand i skyndingen læste datoen forkert og stillede allerede lørdag for at deltage i øvelsen. Omkring 30 m/k mødte frem, her i blandt 4 nys tilkomne medlemmer.

Der blev startet op med en lækker morgenmad, varetaget af forplejningen, som også sørgede for frugt, lidt sødt, og senere madpakker og drikkevarer.

Mandskabet blev efter en hurtig velkomst af KC delt op i 2 hovedgrupper, øvelsen var lagt an sådan, at et hold havde skydningen og det andet hold gennemgik en kombineret fremrykning indtagelse og frigørelse, og en førstehjælpsopgave under tilbagerykningen. Klokken 12 var der middag og de hold skiftede pladser.


På skydelinien var der rig mulighed for at få brændt krudt af, da alle skiver var i brug fra 100 meter op til 480 meters afstand. Stående, liggende og i skyttehul. Samtidig havde man sørget for rigtig godt styr med ammunitionen, der var pakket og klar med rette antal skud til hver enkelt. Dette fungerede så godt, at der blev endda tid til at skyde mere end først antaget.


Kompagniets førstehjælpsinstruktør tog sig af en hurtig opsummering af principperne i førstehjælpen, samt orientering om hvor meget væske man havde behov for, betinget af de aktuelle temperaturer, som øjeblikket bød på. Gruppeføreren blev trukket med ud i terrænet og fik en briefing om situation og vejen frem til stillingen.


Gruppen blev her efter formeret og rykkede frem under egensikring. Man efterlod en bagsikring et stykke for målet og resten trak op på en vold og gik i stilling mod en imaginær fjende. Så frigjorde gruppen sig og trak tilbage. Under tilbagetrækningen blev der meldt artilleri og man faldt ned. 

 

Artilleriet havde såret bagsikring og så skulle man i gang med behandling. Dette indebar vurdering af skader og at få den sårede med hjem. Knebelpres på låret var det mest væsentlige og så slæbte man den sårede til startpunktet, hvor man fortsatte behandlingen. Der skulle løbende meldes til overordnet om situationen, hvilket blot foregik med mund til mund. De to hold leverede forskellige løsninger på transporten, hvor af den ene kunne have skadet den sårede yderligere.


Klokken 14.15 begyndte man oprydning og pakning af køretøjer og fik tilbagemelding på hele dagens forløb. Der blev afsluttet endeligt på gården, hvor grej og puljevåben skulle rengøres.

Der udtrykt stor tilfredshed med dagen fra alle sider.



Fakta

​​Kompagniet havde et perfekt vejr til at afvikle den første større aktivitet efter en meget lang pause.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring