Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hogager marked i krigszonen

Kompagniets første tiltag efter sommerferien var et kombineret hverve- og demonstrationsarrangement, hvor kompagniet viste adskillige aspekter af opgaverne frem.

07-08-2016
Tekst & foto: Webredaktør J. Krätz Andersen v/INFKMPHEN
Planlægningen startede allerede først på året med at bringe samarbejdspartnere ind i billedet. Sideløbende skulle der være styr på diverse materiale til den egentlige hvervefunktion. Mails af mange arter for frem og tilbage mellem distrikt, hundefolk, kompagnier, JDR og depotet på Roslev huse.
 
 Endelig, den 6. og 7. august kunne man stille hele arrangementet op på Hogager marked. Der var sågar hentet en PMV hos JDR til at skabe ekstra interesse og liv. Aktionen var delt op i to separate funktioner, den ene var selve hvervestanden, hvor en stor del af vort udstyr var udstillet og FIK-en var åben og den anden del var ”show-delen”, hvor der blev demonstreret infanteri in action med angreb på en PMV, som her blev bragt til standsning,
efterfølgende kamphandlinger med skyderi, hvor der blev såret en infanterist, som så måtte behandles og bringes i sikkerhed af kammeraterne. 

 
 
 
 
 
 Det var også her at en hundefører fra Herning Syd viste, hvordan en hund fungerer med den rette fører. Der blev demonstreret passivisering af en mand med en kniv, en tasketyv blev fanget af hunden og der blev vist at hunde kan gå på stiger.
 
 
 
 
 Begge disse shows blev gennemført to gange, både lørdag og søndag og trak rigtig mange interesserede. Når PMV-en ikke var aktiv, var den åben for publikum som her kunne stille spørgsmål og få informative oplysninger om køretøjet.

 Her blev det kraftigt understreget at PMV-en jo ikke er noget man har i Hjemmeværnet, men udelukkende er stillet til rådighed i forbindelse med sneberedskabet, hvor Hjemmeværnet støtter infrastrukturen i vinterforløbet.
 
 På hvervestanden, som var anbragt strategisk mellem andre kræmmere, var der stor interesse for at få ting at vide og der er blevet skabt kontakt til en snes mennesker, tidligere værnepligtige, civile og nuværende soldater.
 Om lørdagen blev yderligere KC interviewet af regionens historiske medarbejder Jens Vind til brug for senere registrering af de mange aktiviteter, der foregår rundt i landet.
 Kompagniet havde 22 m/k-er i aktion og, bortset fra enkelte detaljer som rettes til næste gang, var det et yderst vellykket arrangement.Kompagniet havde 22 m/k-er i aktion og, bortset fra enkelte detaljer som rettes til næste gang, var det et yderst vellykket arrangement.

Fakta

HUSK at holde øje med kompagniets aktiviteter på hjv.dk. Det er jo slut med udsendelse af papirudgave af kvartalstal.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring