Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Så ruller vi…

Kompagniet har fået det nye køretøj FIK. Vognen står fast på Teglvænget under lås og slå, da kompagniet ikke selv har faciliteter til at afspærre og låse køretøjer inde.

23-04-2015

Tekst: J. Krätz Andersen/webredaktør

Foto: IT-BM "Guffy" Flemming Søgaard

 FIK står for Fleksibelt Indsatskøretøj, mærket er en VW Crafter 50, 4x4 Heavy Duty. FIK-en erstatter MAN 8, som pt. udfases af distriktet og Hjemmeværnet generelt.

Forfra, 3 pladser.
 FIK-en fungerer som gruppekøretøj og har en kapacitet på 9 m/k-er, har plads til en hund og al gruppens materiel og udrustning. I førerkabinen er der 3 pladser og bag ved 2 gange 3 sæder med front mod hinanden, -og i modsætning til den presseningdækkede MAN 8, er der varme i vognen.


 For øjeblikket skal der være en vognkommandør med under kørslen, da en mindre detalje som en ”cylistspejl” i højresiden endnu ikke er monteret. 
 Samtidig kræves der omskoling og lige nu har kompagniet åbenbart kun 3 mand omskolet. Det nytter ikke at beklage sig, sådan er reglerne!

 Naturligvis indgår køretøjet stadig i bookingpuljen, men er i princippet designeret til INF Herning Nord.
 Kompagniets IT-BM var med i Skive for at hente FIK-en sammen med forsyneren fra Herning Syd og benyttede lejligheden til at tage et par billeder.

Fakta

FIK står for Fleksibelt Indsatskøretøj, mærket er en VW Crafter 50, 4x4 Heavy Duty. FIK-en erstatter MAN 8.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring