Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Er der virkelig fred i Afghanistan?

Major og militærhistoriker Niels K. Vistisen holder foredrag på Hjemmeværnets Historiske Center i Holstebro (HHCH), Sønderlandsgade 8, 7500 Holstebro i kælderen, den 21 MAR 15 fra kl. 13 – 15.

02-03-2015

Af: OS S. Bjerre, HHCH​.​

Den dag har man, hvis man er hurtig da der er begrænset antal pladser, mulighed for høre beretninger fra Niels Vistisens ophold i det uroprægede land hvor krigen sluttede ved nytårets begyndelse i år og som har modtaget mere end 500 millioner i udviklingsbistand fra Danmark


Men er der så fred, eller hvad? og hvor succesfuld var NATO’s counter insurgency egentlig, og hvor forskellig var den i virkeligheden fra sovjetunionens taktik i firserne? Hvordan kan den vestlige krig, og hele perioden siden 1979, anskues i et militærhistorisk perspektiv, og hvordan vil det blive fortolket?

 

I dette foredrag vil Niels Vistisen fortælle i ord og billeder fra det mongolske fort ved Helmand floden, hvor Alexander den store krydsede på sin vej mod Kabul, hvor han tog sig en Afghansk hustru og senere  grundlagde byen Kandahar.

 


  Niels K. Vistisen på arbejde i Afghanistan

 

Niels Klingenberg Vistisen er historiker, har været udsendt til Afghanistan i to år som bl.a. officer og mentor for en afghansk guvernør, og er medlem af Hjemmeværnet.

 

Som nævnt ovenfor er dette arrangement efter først til mølle pricippet, da der er maks. 40 pladser til rådighed til dette arrangent, som finder sted på HHCH i Holstebro.

Til trods for at det er et foredrag i HJV regi, er det tilladt at møde i civilt denne dag.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring