Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Mindesten indvies igen

Topbanner

Mindesten indvies igen

En mindesten for en falden modstandsmand er blevet flyttet, restaureret og genindviet, efter stor indsats af en historiker fra Landsdelsregion Øst Historiske Udvalg.

​Den 29. august 2018 blev en mindesten for frihedskæmperen Verner Emil Sørensen, som blev dræbt ved en modstandsaktion i Høje-Tåstrup i 1944, genindviet.

Mindestenen er blevet flyttet, restaureret og genindviet på 74 års dagen for drabet på frihedskæmperen.

​Mindestenen stod oprindeligt på baneterrænet ved den nye Høje-Tåstrup station, hvor offentligheden ikke havde adgang. Der var med andre ord ikke muligt at lægge en blomst eller krans ved stenen.

På opfordring af Mindefonden og i samarbejde med BaneDanmark og Høje-Tåstrup Kommune blev stenen i foråret 2018 flyttet ud fra baneterrænet, og placeret i et lille anlæg nær derved, hvor offentligheden har adgang.

Hjemmeværnet blev for nogle år siden af Frihedskampens Frednings- og Mindefond bedt om at registrerer og fotograferer mindesten for faldne modstandsfolk rundt om i landet.  

Det var i den forbindelse at historiker Per Yngve Lind genfandt mindestenen. Han fik i samarbejde med BaneDanmark, lov til at komme ind på baneterrænet og se på mindestenen og fotografere den.

Han så at den trængte meget til at blive renoveret, samt at offentligheden ikke havde mulighed for at komme til den, han rapporterede dette til Mindefonden, hvorefter han fulgte op på, at få den restaureret og flyttet.

I forbindelse med receptionen, efter genindvielsen af mindestenen, fik Per Yngve Lind overrakt en Commanders Coin af chefsergent Jens Post fra Hjemmeværnskommandoen, for hans utrættelige arbejde.​

 

 Oversigtslinks

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring