Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Chef HJV og de to oberster
​På billedet ses, fra venstre til højre, oberst Flemming Agerskov, generalmajor Finn Winkler og oberst Mogens Bech

Chef indsat for Landsdelsregion Vest

Mandag d. 09 januar 2017 blev en historisk dag, for der blev oberst Flemming Agerskov indsat som den første chef for den nye Landsdelsregion Vest, der dækker hele Fyn og Jylland.

09-01-2017

Ved en officiel ceremoni overdrog Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, mandag eftermiddag kommandoen fra den tidligere Totalforsvarsregion Nord- og Midtjyllands chef (oberst Mogens Bech) til chefen for den nye ”storregion” Landsdelsregion Vest, oberst Flemming Agerskov.

En regionschef ved, hvor meget tid der skal bruges på jobbet, for det hele er på de frivilliges betingelser. Og som chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, fint formulerede det i sin tale:

”Hvor der er fritid, er der hjemmeværn”.

Forud for ceremonien havde en gruppe bestående af 32 hjemmeværnssoldater foretaget en imponerende kvartermarch med Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjyllands fane. Over 36 timer marcherede de 200 kilometer med den kongeligt indviede fane fra Odense til Skive.

Kl. 13.45 mandag eftermiddag, lige inden ceremonien, trådte de ind på Skive kaserne med fanen og blev modtaget af oberst Flemming Agerskov.​Oberst Flemming Agerskov modtager fane og kommando af generalmajor Finn Winkler


Totalforsvarsregion Fyn, Syd ogSønderjyllands fane ankommer til Skive kaserne og modtages af oberst Flemming Agerskov.

På billedet ses oberst Flemming Agerskov, Formand for InterForce Midtjylland konsul Peter Vinther Christensen og den kommitterede for Hjemmeværnet Bjarne Laustsen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224