Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Efterretningsseminar ved nyoprettet Landsdelsregion Vest

Landsdelsregion Vest afholdt i weekenden 04-05 februar Efterretningsseminar med stabspersonel fra Lokalforsvarsafsnit, hjemmeværnsdistrikter og regionen.

08-02-2017
For første gang, blev der i den nyoprettede Landsdelsregion i weekenden 04-05 februar afholdt efterretningsseminar med deltagelse af både operations- og efterretnings-personel fra stabene ved hhv. lokalforsvarsafsnit, hjemmeværnsdistrikter og landsdelsregionen.

Seminaret blev gennemført på Skive kaserne med 30 deltagere, og var en blanding af reservepersonel, frivillige i hjemmeværnet og fast personel.

Seminaret startede med en orientering fra Forsvarets Efterretningstjeneste, som havde fokus på truslen mod forsvaret. Derefter fortalte Politiets Efterretningstjeneste om, hvad vi skulle være opmærksomme på vedrørende radikalisering. Disse orienteringer blev suppleret med en gennemgang af det Nationale Risikobillede – en rapport udarbejdet af Beredskabsstyrelsen (som findes på Beredskabsstyrelsens hjemmeside).

Som nogle af de første i Hjemmeværnet fik deltagerne en introduktion til et nyt førings og støttesystem (SitaWare HQ og Edge), som implementeres i Hjemmeværnet i 2017. Med baggrund i de tidligere omtalte orienteringer skulle deltagerne herefter - via offentligt tilgængelige oplysninger - finde relevante data som senere skulle lægges ind i systemet med henblik på at understøtte de operative overvejelser og fremskynde beslutningsprocessen i forbindelse med arbejdet i de respektive stabe. 

Indførelsen af det nye system bygger på erfaringer fra den nu nedlagte Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland, som over en 2-årig periode gennemførte test af systemet. 

Næste seminar gennemføres i oktober.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224