Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Evaluerings- og planlægningsmøde med Landeskommando Schleswig-Holstein

Onsdag og torsdag har repræsentanter fra Landeskommando Schleswig-Holstein været på besøg ved Landsdelsregion Vest.

28-06-2018

Formålet var at dels få evalueret på samarbejdet og fælles aktiviteter i 2017-2018; og dernæst at kigge fremad og få koordineret og planlagt fremtidige aktiviteter.​

Landeskommando Schleswig-Holstein og Landsdelsregion Vest grænser op til hinanden og har dermed en stor fælles snitflade og interesse i et godt samarbejde og deltagelse i hinandens aktiviteter.

Derfor er disse halvårlige møder mellem de to stabe rigtig vigtige. For ved at få evalueret på fælles aktiviteter og få planlagt og koordineret fremtidens samarbejde, så skabes der både gode kontakter, og mulighed for deltagelse i flere fælles øvelser og aktiviteter.

Samtidigt øges kendskabet og forståelsen for måden man arbejder på ”på den anden side af grænsen”; hvilket vil gøre opgaven nemmere og langt bedre koordineret, den dag hvor der sker en stor alvorlig hændelse, som rammer i begges ansvarsområder samtidig og med behov for stor koordinering og fælles opgaveløsning.

Ved at kigge på samarbejdet, erfaringerne og koordinationen omkring gode gennemprøvede aktiviteter som for eksempel den tyske øvelse ´Eiswolf’; hvor 18 danske hjemmeværnssoldater deltog og ’Blå Negl’ i trekantsområdet; med deltagelse af 79 tyske soldater, så fik de to stabe et godt fælles grundlag for det fremtidige samarbejde, som uden tvivl vil gavne fælles aktiviteter fremadrettet.

Der blev dog også tid til både at netværke og få en præsentation og gennemgang at noget af de våben og køretøjer som benyttes af danske soldater ved Hærens kamp- og ildstøttecenter i Oksbøl.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring