Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kristian glæder sig lidt mere end alle andre til at deltage i Northern Strike. 

Familiesammenfoering via Northern Strike

Kristian Nielsen er en af del 90 soldater, der skal på øvelsen Northern Strike til sommer i USA. Og der er noget, der får Kristian til at glæde sig lidt mere end alle de andre.

21-05-2017
​Kristian Nielsen bor i Aarhus. Til daglig arbejder han som vikar, indtil han i gang med sin uddannelse som sikkerhedsvagt. Han har været i Hjemmeværnet i knap 1 år – efter at have aftjent sin værnepligt ved Jyske Dragonregiment, savnede han livet og kammeratskabet i uniform og her var Hjemmeværnet et rigtig godt alternativ.
Kristian gør tjeneste i Infanterikompagni Aarhus som LSV-skytte (let skytte våben), og det at være soldat i Hjemmeværnet har i den grad overgået de forventninger han havde, da han meldte sig.

Det er blevet til masser af oplevelser, godt kammeratskab og muligheder for at udvikle sig både personligt og fagligt. Alt sammen noget, der er med til at motivere Kristian, og på sigt gøre det muligt for ham at søge ind i Forsvaret og blive professionel soldat.

Deltagelse i øvelsen Northern Strike, er på flere måder en ”gave” for Kristian. Det bliver selvfølgelig en kæmpe oplevelse og udfordring at komme til USA, samarbejde med soldater fra 5 andre NATO-lande og prøve at arbejde sammen i en multinational enhed.

- Du har kun ét liv, så det er med at gribe chancen, siger Kristian med et bredt smil – og fortæller, at han gladeligt tilrettelægger sit vikararbejde, så han kan bruge de knap 3 uger, der behøves for at være en del af Northern Strike.

Og så er der en anden grund til, at Kristian – om nogen – glæder sig til turen. Hvis alt klapper, skal han for første gang nogensinde, møde sin far personlig.

Kristians far er amerikaner – tidligere Marineinfanterist – og bor med sin familie i Virginia.
De har kontakt via Facebook og Skype og kommunikere sammen via internettet, men pludselig er muligheden for at mødes ansigt til ansigt, blevet en realitet.

Så planen er, at Kristians far – og måske også andre familiemedlemmer – tager turen til Grayling, Michigan så de kan mødes.

- Nu må han se at tage fra Virginia til Michigan, så vi kan mødes, siger Christian og tilføjer med et bredt smil:

- Det bliver stort!


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224