Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Parade ved fanemarch fra Odense Kaserne 07 JAN 2016
​Parade ved starten på fanemarchen fra Odense til Skive.

Fanen båret ud for sidste gang

Sammenlægningen af de vestlige totalforsvarsregioner til én stor Landsdelsregion Vest med hovedkvarter i Skive, blev lørdag den 7. januar markeret med parade og fanemarch fra Odense Kaserne.

07-01-2017

Af: Kommunikationsrådgiver Jeanne Bo Aarhus, LRGNV

’Flot så det ud, da de strøg op af kirkegulvet sammen’, sang Steffen Brandt og TV2 i sangen Kys Bruden i 1996. Og flot så det også ud, da fanen strøg ud af kaserneporten for sidste gang lørdag morgen. Frivillige fra alle seks distrikter i den nye region havde valgt at bruge weekenden på at marchere den lange vej til Skive inden den officielle kommandooverdragelse mandag den 9. januar.

Foto: Fanemarchen på vej mod Skive.
 
Dem, der kender sangen husker måske, at det var tilfældighedernes spil, der afgjorde hvem, der fik pigen. Helt så tilfældigt var det nok ikke med placeringen af den nye regions hovedkvarter, der var en del af et forsvarsforlig og en sammenlægning af de to vestdanske totalforsvarsregioner.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224