Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flotte præstationer i Nordic Infantry Competition

Hold CIMBRER fra Nordjylland fik en første plads og Sønderborg en tredje plads i holdkonkurrencen samt en anden og tredje plads i skydekonkurrencen i weekendens konkurrence i Putlos i Tyskland.

11-09-2017

Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard

De otte danske deltagere fra CIMBRER i Nordjylland  og Hærhjemmeværnskomapgni Sønderborg  samt tolken fra Hærhjemmeværnskompagni Haderslev gjorde et meget flot indtryk i weekendens infanteri konkurrence i Tyskland. Landeskommando Schleswig-Holstein havde inviteret grupper fra det Danske Hjemmeværnet med til årets konkurrence.

Fredag aften gik de 12 km med en 15 kilo sandsæk i rygsækken. Denne march blev gennemført i mørke og med kraftige regnbyger og en viden om, at der var vildsvin ude i området.  Marchen blev gennemført på en time og 58 minutter af holdet fra CIMBRER.

Efter omskoling lørdag morgen blev de otte soldater sendt ud til skydekonkurrence, der varede indtil sidst på eftermiddagen. Den første opgave var at skyde med tre forskellige våben i afstande fra syv meter og ud til ca. 450 meter. Her skød Sebastian og Rene fra Sønderborg sig til henholdsvis en anden og en tredje plads i skydekonkurrencen.

Efter frokosten var det færdigheder, som adskillelse og samling af maskingevær inlusiv en kort forhindringsbane med kravl under et sløringsnet og gennem et hus, der stod på programmet. Viden om panserkending skulle også graves frem fra gemmerne.

En af de mere sjove udfordringer var en masse kort med flag, rigsvåben, landenavn, hovedstad samt et billede af landes leder. Disse informationer skulle sammensættes på 24 lande, hvoraf nogle af dem ikke lige bliver omtalt i dagspressen hver dag.

Transport af en såret på 80 kg over en strækning af ca. 300 meter gennem flere forhindringer viste hvor godt deltagerne kunne samarbejde for at komme igennem disse. Båren måtte ikke sættes på jorden og den sårede måtte ikke ramme forhindringerne med nogle kropsdele.

Sidste store udfordring var en handlebane med kravl gennem flere rør. Det ene rør havde flere blindgyder, så det var med at ramme rigtigt første gang.  Igen skulle der vises sammenhold for at få alle med over eller gennem forhindringerne.  


Søndag formiddag – efter flere timers våbenrengøring, kunne de otte deltagere endelig få udløst spændingen. CIMBRER fra Nordjylland vandt første pladsen og Sønderborg en tredjeplads. Der var også en tredje og en anden plads til Rene og Sebastian fra Sønderborg i skydekonkurrencen på Gevær, maskingevær og pistol.


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224