Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Træning af hand to hand combat 

"Good training"

Alt er på plads under Viking Star og uddannelsen er godt i gang i det meget vekslende vejrlig. Høj solskin der jævnlig afbrydes af kraftig regn.

13-09-2017

Tekst og foto L. Larsen, Presseofficer Viking Star 2017 

Såvel indendørs- som udendørsaktiviteter præger Viking Stars første dage, hvor en nøje tilrettelagt turnus bringer enhederne gennem tre militære discipliner. Der er både aktiviteter i Nymindegablejren og i Oksbølterrænet.

Bygning 2 genlyder af høje kommandoråb på engelsk, som tager til i styrke efter man er passeret gennem døren. På gulvet er soldater fra National Guard i gang med Hand to Hand combat under kyndig vejledning af to kaptajner fra Hærens Officersskole. Det er blot en af aktiviteterne, der er i gang i dag fra morgenstunden.

I Nymindegablejrens ruinby Nørre Malling, er det træning i bykamp, der er i fokus. Heri indgår blandt rensning af hus som efter en grundig og instruktiv indledning gennemføres med FX-ammunition. En bykamp, der gennemføres særdeles realistisk.

Selvom træningen gennemføres med stor realisme sættes sikkerheden ikke over styr. Soldaterne er engagerede og gennemfører øvelsen uden hensyn til vejrliget der veksler mellem høj solskin og meget kraftige regnbyger. Og som en amerikansk soldat begejstret udtalte i den nordlige ende af ruinbyen Nørre Malling

– Good Training.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring