Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Chinook helikopter i lav højde ind over Hanstholm by torsdag aften 20. september 2018.

Helikoptere over Hanstholm

- en aften ved mørkefald under øvelse Night Hawk.

21-09-2018

Foto og tekst af L. Larsen

Kl. er 19:47 torsdag aften 20. september i Hanstholm, da stilheden brydes af flere helikoptere der flyver lavt ind over byen for at landsætte specialstyrker. Styrker, der skal fange en mistænkt person.

Momentet er et af de mange momenter under Night Hawk hvor 10 lande er repræsenteret med specialstyrker. En øvelse hvor deltagerantallet er 1800 og en øvelse hvor der indgår 28 helikoptere og 9 fastvingede fly.

Ud over de mange specialstyrker deltager knapt 400 Hjemmeværnssoldater som løser talrige forskelligartede opgaver, således også under momentet i Hanstholm. Flere sminket som sårede og nogle forklædt som skurke, som de selv betegner det.

Ved momentet i Hanstholm lykkedes det skurkene at flygte ad kystvejen i bil, skarpt forfulgt af specialtropperne i de to helikoptere. Et stykke nede af kystvejen får helikopterstyrken stoppet den flygtende bil, og en skudkamp udvikler sig.

Styrken får fanget de flygtende, som er blevet såret under kampene. De tilfangetagne medbringes til flyvestation Aalborg pr. helikopter hvor de omlades i ambulancer og køres til behandling.

Endnu et meget realistisk moment er gennemført på øvelse Night Hawk 2018.


Hjemmeværnssoldat Søren Albjerg fra Thy kompagniet forklædt som skurk, som han selv betegnede det.

FAKTA:

Medvirkende lande i Night Hawk:

Østrig
Belgien
Schweiz
Danmark
Tyskland
Finland
Litauen
Holland
Polen
USA


Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring