Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Reserveofficerer støttede NATO-styrke

Fire reserveofficerer bemandede de sidste par uger CSC på Flyvestation Skrydstrup i døgndrift, da ca. 1.000 engelske soldater og 500 køretøjer i sidste uge kørte gennem Danmark.

24-10-2018

De seneste par uger har omkring 500 britiske køretøjer og 1.000 britiske soldater passeret gennem Danmark på vej mod Norge, hvor de skal deltage i den store NATO-øvelse "Trident Juncture", hvor 35.000 soldater fra mere end 30 lande deltager. I den forbindelse var Landsdelsregion Vest en del af det bagland, der fik transporten til at glide med deltagelse af næsten 150 hjemmeværnssoldater over de to uger og fire reserveofficerer, der fik tingene til at køre i det logistiske hovedkvarter, Convoy Support Centre (CSC), der lå på Flyvestation Skrydstrup.

En af reserveofficererne var major Lars Olesen, der er forbindelsesofficer for Landsdelsregion Vest.

- Vi moniterer marchen, og her har jeg så den direkte kontakt til briterne. De styrer selv marchen, men jeg kan gå ind​ tale med dem – det gør processen noget hurtigere, fortæller han.

De fire reserveofficerer skiftedes til at være i CSC 12 timer ad gangen, og der var bemandet hele døgnet, og de var glade for opgaven.

- Det gælder om noget. Der sidder nogen i den anden ende, som har brug for, vi er her. Det drejer sig om en meget stor troppeflytning, så det er spændende at være med til, siger Lars Olesen.

Selve monitoreringen og det praktiske stod de tre involverede distrikter for og meldte løbende til CSC.

- Jeg hjælper dem også, hvis de skal have skaffet noget bestemt, f.eks. en reservedel, eller hvis der skal koordineres med andre myndigheder. Men man kan sige, at når her er roligt, er det fordi marchen går godt. Og de er super nemme at arbejde sammen med og har sat sig godt ind i tingene, forklarer han.

Normal bruger Lars Olesen 15-20 dage som reserveofficer om året.

- Forsvaret hænger ved. Det er en anden verden, og det er en stor del af min identitet, at jeg er officer. Forsvaret nytter – og jeg vil gerne bidrage, forklarer han. 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224