Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ros og rosetter på velbesøgt stand i Messecenter Herning

Fire hundeførere deltog sammen med deres tjenestehunde på Dansk Kennelklubs Internationale Hundeudstilling i Herning den 3.-4. november. Nysgerrige gæster i flere aldre spurgte nysgerrigt ind til Hundetjenestens opgaver i Hjemmeværnet.

13-11-2018

Hunde i Hjemmeværnet?

Interessen for hvilke opgaver, der er i hundetjenesten, var stor. Men på standen blev hundeførerne dog flere gange mødt med spørgsmålet: er der hunde i Hjemmeværnet? Netop derfor var det vigtigt for de fire hundeførere at få en god og positiv dialog med alle, uanset alder og nationalitet, for at få fortalt om de specifikke opgaver og den uddannelse, der er forudsætningen for at kunne løse opgaverne.

​For hundeførerne er det ligeledes vigtigt at få hundene vist frem, og de klarer sig ret godt på landsplan. Hundene opnår bedømmelser lige fra GOOD til EXCELLENT (den allerbedste placering). En af hundene blev dansk racevinder for tredje år i træk. Den har gennem de sidste par år opnået placeringer som norsk, svensk, dansk, international og nordisk champion. Det bør bemærkes, at det er en femårig brugshund, og som ejeren konstaterer, klarer den sig udstillingsmæssigt meget godt. Den er i sin bedste alder.

Hjemmeværnshunde er ikke bare glubske vilddyr, det er også familiehunde, som indgår i en almindelig hverdag sammen med småbørn, pointerer Majbritt Sørensen. Hundene er rolige og afbalancerede. De har en veludviklet evne til at skelne mellem fri og tjeneste. Det indebærer, at i det øjeblik, man tager uniformen på, så er hunden parat til at være skarp og klar i Hjemmeværnet.

Dansk og internationalt besøg på standen

Nogle gæster gav udtryk for, at de synes godt om standen, fordi de hundeførere, der stod på standen indgik i billedmaterialet på standen, det være sig billeder på væggen eller diasshowet på TV. Det gav god basis for at tale om, hvordan man bliver optaget i Hjemmeværnet. Der blev således sendt seks nye potentielle hundeførere ud til Hundetjenestens træningspladser med henblik på optagelse i Hjemmeværnet.

Majbritt Sørensen fortæller, at udlandet også havde fået øje på standen, både familier men også militært. En familie med to børn fra Finland ville fx gerne have taget et billeder med deres børn på standen, mens en finsk soldat forhørte sig om hverdagen som hundefører i det danske hjemmeværn. Derudover var der besøg fra et medlem af hundetjenesten i Sverige, hvor der blev lanceret et ønske om samarbejde mellem svensk og dansk hundetjeneste.

Profilering og kontakt til potentielle civile samarbejdspartnere udgør naturligvis også en del af det at deltage på en stor messe, hvor fokus er menneskets bedste ven, nemlig hunden. Lotte Höhrmann fra Lilleskov Slot inviterede således Hjemmeværnets Hundetjeneste til hundedage på Rosenholm Slot ved Århus i 2019.  

Udbyttet af messedeltagelsen var stor. "Vi har fået mange positive kommentarer med på vejen, når vi gik rundt både med og uden hund. Jeg er selv stolt af alt den ros, vi har fået dernede ..." udtaler udstillingsansvarlig Majbritt Sørensen 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224