Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Løjtnant Mark Andreassen spejder efter mulige fjender, før han melder status til sin deling.

Samarbejde og korpsaand foer Northern Strike

Næsten 70 soldater fra hele regionen var i weekenden samlet i Finderup for at træne samarbejde og kamp i stilling til Northern Strike, der finder sted i slutningen af juli og starten af august i Michigan, USA.

24-04-2017
​I weekenden den 22.-23. april var næsten 70 soldater samlet i Finderup Øvelsesterræn for at træne samarbejde og enkeltmandsfærdigheder forud for øvelsen Northern Strike, som finder sted i Michigan til sommer. Her skal de danske soldater ikke kun samarbejde på kryds og tværs af regionen, men også med et bidrag fra det lettiske hjemmeværn under dansk kommando og naturligvis de øvrigt deltagende lande, USA, England, Canada og Polen. Fokusset i denne weekend, der er nummer to ud af fem, var særligt at få delingerne til at fungere og det stillede krav til delinsførerne.

- Delingsfører har selv udarbejdet planen for stillingen, ligesom de vil til sommer i USA eller i et skarpt scenarie. Det er en skærpelse i forhold til første øveweekend, fortæller kaptajn Carsten Corfitzen, der er sidder i den regionale føringsstruktur og er tovholder for uddannelsesplanlægningen forud for Norhtern Strike.

Ekstra udfordringer for delingsfører
Delingsfører for 2. deling Mark Andreassen, der er løjtnant og delingsfører i Herning Nord, kunne godt mærke det skærpede niveau.

- Vi skal hele tiden være opmærksomme på, hvordan vi formulerer os, så det ikke bliver indforstået, når vi arbejder sammen med soldater, vi ikke kender så godt. Men det går rigtig fint. Grupperne er ved at lære hinanden at kende, fortæller Mark.

Selvom Mark har en fortid i Forsvaret, oplever han også omstillingen fra det civile liv som udfordrende. I dag er han til dagligt gymnasielærer og underviser i biologi og kemi.

- Her er nogle militære opgaver og standarder, der er nødvendige for at opgaverne bliver løst effektivt. Men tingene sker på en fornuftig måde og soldaterne virker ikke forvirrede, så på delingsførerniveau virker det rigtig godt, siger han.

Korpsånden er kommet
Carsten Corfitzen er enig med Mark Andreassen i, at weekenden er en succes.

- Det spiller. Soldaterne er ved at opbygge en korpsånd og lære hinandens styrker og svagheder at kende. De imødekommer de ting, vi har trænet både på første weekend og i denne weekend, forklarer han.

Deltagerne til Northern Strike har endnu tre øvelsesweekender, bl.a. en med lettisk deltagelse, før det går løs i USA.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224