Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der var målrettethed og koncentration på skydebanerne i Borris.

Skarpskydning og uddannelse i Borris foer Northern Strike

20. og 21. maj deltog de næsten 90 soldater, der skal til Northern Strike i Michigan til sommer i tredje uddannelsesweekend – denne gang med fokus på basale militære kompetencer og ikke mindst skydning.

20-05-2017

Weekenden 20. og 21. maj foregik tredje uddannelsesweekend for de hjemmeværnssoldater, der skal deltage i øvelse Northern Strike i Michigan, USA fra sidst i juli til midt i august.
Soldaterne er samlet i Borrislejren i Vestjylland, og weekendens primære tema er skydning: indskydning af soldaternes våben, gruppe-skydning og skydning for hele delinger.

Kaptajn af Reserven Carsten Corfitzen, der er tovholder på uddannelsen af de hjemmeværnssoldater, der skal deltage i Northern Strike, og han er absolut tilfreds med det, han har set på skydebanerne i Borris.

- Skarpskydning er en vigtig del af soldaternes uddannelse generelt, udtaler han, og fortsætter

- I denne weekend får soldaterne indskudt deres våben, og vi træner forskellige typer skydninger, som vi kommer til at skyde i USA.


Weekendens program er tilrettelagt på en måde, så skydningerne bliver mere og mere komplekse og sværere og ender med en samlet skydning for hele delingen søndag – noget, der stiller krav til både de menige soldater og deres førere.

Tilfredshed og ventetidsuddannelse

Der er fra ledelsens side stor tilfredshed med de færdigheder og den indstilling, soldaterne møder op med – og hen over weekenden skal samarbejdet i grupper og delinger nok blive endnu bedre.

Ventetiden mellem skydningerne bruges også til uddannelse.
Soldaterne får et brush-up på førstehjælp, og der trænes i kortlære med fokus på området i Michigan. Soldaterne får også genopfrisket en masse militære udtryk på engelsk – noget der bliver behov for, når man skal samarbejde med yderligere 5 NATO-lande under øvelsen.

”Det er sjovt at repræsentere Danmark”

På Indskydningsbanen står Tobias Thomsen fra Hjemmeværnets Infanterikompagni Aarhus for udlevering af ammunition, mens han venter på, at det bliver hans tur til at skyde.

Tobias er en garvet Hjemmeværnssoldat, der i 2014 også var med Hjemmeværnet på øvelse i USA – den gang på Golden Coyote.

Som anlægsgartner med speciale i anlægning af fodboldbaner af både græs og kunststof, har Tobias normalt en travl hverdag, men lige netop i sommerferie-perioden er der relativt roligt på arbejde. Han havde derfor ingen betænkeligheder ved at melde sig som deltager til Northern Strike, da muligheden bød sig – med tilgodehavende feriedage og en hel del afspadsering til gode, var han straks frisk på ideen om at deltage.

- Det er sjovt og spændende at få lov at repræsentere Danmark, i forbindelse med sådan en international øvelse. Det er min oplevelse at de danske hjemmeværnssoldater rent fagligt sagtens kan være med i det internationale selskab, fortæller han.

Tobias meldte sig til Hjemmeværnet, da han trak frinummer på session ved Forsvarets dag.

- Hjemmeværnet havde en hvervestand på Forsvarets dag, og jeg synes, det var en rigtig god måde at kombinere det at være soldat med samtidig at have et civilt arbejde - det er en god afveksling. 

Der bliver brugt mange timer på tjeneste i Hjemmeværnet, men når der så byder sig muligheder, som det at komme med til USA, er det timer, Tobias meget gerne yder.Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224