Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chef for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, i samtale med en af infanteristerne. 

Tysk besøg på øvelse Brave Lion

I denne uge deltager hjemmeværnssoldater fra hele Landsdelsregion Vest i øvelse Brave Lion i Oksbøl. Og som et led i samarbejdet med Landeskommando Schleswig-Holstein fik øvelsen i starten af ugen besøg.

24-11-2017

Omkring 70 soldater fra hele regionen deltager i denne uge i Øvelse Brave Lion i Oksbøl. Omkring 2000 soldater deltager i alt på øvelsen fra både Danmark, Storbritannien, USA og Litauen. Øvelsen afholdes for blandt andet at træne den danske enhed, der i 2018 sendes til Estland. Omkring 1000 danske soldater står på den ene side og de kæmper mod en gruppe af cirka samme størrelse fra alle deltagende nationer. Og her deltager også Hjemmeværnet med både infanterister, en patruljedeling og en motoriseret overvågningsdeling.


Soldaterne har flere gange været i kamp og går begejstret til opgaven.

Tirsdag havde de besøg af chef for Hjemmeværnet generalmajor Jens Garly men også besøg fra Landeskommando Schleswig-Holstein, der er en af Landsdelsregion Vest faste samarbejdspartnere. De deltog primært for at se, hvordan det danske Hjemmeværn gennemfører deltagelse i så stor en øvelse, da det er en type øvelser, de selv ønsker at arrangerer flere af.  




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring