Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Reddet: To mand over bord i Storebælt

Marinehjemmeværnet fra Nyborg var onsdag aften hurtigt ude. To mand havde slået alarm. Deres jolle var ved at synke i sejlrenden lige ved Storebæltsbroen. De blev reddet af Marinehjemmeværnet.

20-07-2022


Af Ninna Falck, Arkivfoto: Kasper Kamuk

Marinehjemmeværnets ’Flotille 242 Østfyn’, som holder til på Slipshavn ved Nyborg, var her til aften ude på en sejlads med deres fartøj ’MHV 805 GEMINI’.

Frivillige kollegaer fra Flyverhjemmeværnet holder i denne uge ’Summer Camp’ på Slipshavn, hvor de tager en masse uddannelser. 17 af dem var inviteret med på en aftensejlads om bord på GEMINI.

- Vi gik ud fra Slipshavn klokken 18.30, og klokken 18.40 hører vi så alarmen på Lyngby Radio, fortæller fartøjsfører Finn Uggerby.

Først var beskeden, at to mand var ved at synke ved Storebæltsbroen fordi deres jolle tog vand ind, og de kunne ikke starte motoren.

Lynhurtigt skiftede stemningen om bord, og de 17 gæster kom nu med ud på en alvorlig opgave. 

Kort efter lød det på radioen, at nu var de to mand i vandet.

GEMINI strøg af sted mod Storebæltsbroen og var ude ved de to mænd omkring klokken 18.55

- De lå i vandet mellem den røde og den grønne bøje lige nord for broen og holdt fast i jollen, som stort set var sunket, fortæller Finn Uggerby

Først på pletten

GEMINI var først fremme ved de to nødstedte lystsejlere og fik bjerget begge mand i sikkerhed om bord. De havde det efter omstændighederne godt.

En redningshelikopter fra Flyvevåbnet kom også til. Desuden stødte Falck til med en gummibåd, og to soldater fra militærpolitiet var gået ud med en gummibåd fra Slipshavn.

De nødstedte lystsejlere blev sejlet ind til Slipshavn om bord på GEMINI​, og besætningerne i de to gummibåde samarbejdede om at få en trosse i j​ollen og få den slæbt med ind.

- Vi var retur på Slipshavn klokken 21.00​, hvor politiet også lige kom forbi,​ siger Finn Uggerby, som nu kunne sætte to lettede havarister i land. 

Fra borde gik også de 17 frivillige kollegaer fra Flyverhjemmeværnet, som havde fået mere indsigt i Marinehjemmeværnets opgaver her til aften, end de lige havde regnet med.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring