Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Efter ankomst til Juelsminde Havn, stødte det  lokale 'Dansk Søredningsselskab' også til. 

Aflyste øvelse for at hjælpe lystsejler

Marinehjemmeværnet i Juelsminde/Vejle fik onsdag aften brat ændret deres planer. En motorbåd havde motorproblemer i det sydlige Kattegat.

30-10-2019

​​​
Tekst: Ninna Falck • Fotos: Christina Van Elzelingen og Daniel Mathiasen

En besætning på 10 frivillige fra Marinehjemmeværnets Flotille 133 Juelsminde/Vejle måtte onsdag aften skrotte aftenens planer om en øvelsessejlads. 

De var ved at samles om bord på fartøjet MHV 804 ANDROMEDA til en aftensejlads med indlagte øvelser, da de klokken 18.37 blev kontaktet af Forsvarets ’Joint Rescue Coordination Centre’.
En større motorbåd på vej nordpå fra Sønderjylland havde problemer.

Fartøjsfører Bent Hansen og hans ni mand store besætning sejlede straks ud, og de var fremme ved havaristen lidt efter klokken 19.00.

- Det var en motorbåd på 15 meter med tre personer om bord. De havde motorstop og lå og drev i retning mod øen Endelave, fortæller radiogast Peter Vibede.

​ANDROMEDA’s gummibåd blev sat i vandet og sejlede helt hen til havaristen, hvor man aftalte, at den store motorbåd kom med på slæb ind til Juelsminde Havn.

- Vi var retur med havaristen i Juelsminde klokken 21.00. Det var en totalt ukompliceret opgave i ret fint vejr, fortæller Peter Vibede, som sammen med de ni andre fra besætningen fik en lidt anden onsdagssejlads end beregnet.

MHV 804 ANDROMEDA - arkivfoto:


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224