Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Blæsende velkomst til 11 MHV-fartøjer i Hundested

Siden i går har Martime Force Protection sikret Hundested Havn. Her til morgen er de grå fartøjer gået i havnen, besætningerne er blevet briefet, og nu starter øvelsen til søs fra Hundested til Helsingør

25-05-2019

Tekst Helle Kolding • Foto Jess Abrahamsen

Med skumsprøjt og frisk vind skyllede fartøj efter fartøj let duvende ind i Hundested havn her til morgen. Ude ved havneindløbet blev de mange Marinehjemmeværnsfartøjer modtaget af MFP’s orange gummibåde og ledsaget trygt ind i den sikrede havn.

LUNA, ANDROMEDA,

Lagde til nøje overvåget af en række marinere på land. Hundested er i denne weekend pludselig blevet Danmarks nye flådebase, og for en stund centrum for Marinehjemmeværnets Landsøvelse.

Øvelsen blev fløjtet i gang, mens morgensolen knap var stået op, og mens de mange fartøjer roligt bevægede sig op gennem fjord og hav mod Hundested, var der livlig aktivitet på kajen. Havneområdet skulle sikres og klargøres til modtagelse af fartøjerne, der her indleder den første fase af øvelsen.

Efter fælles briefing for skibschefer og ledelse vil området igen blive rømmet for at indlede næste fase, hvor der indgår en række forskellige manøvrer og opgaver til søs på vej mod næste havn; Gilleleje.

Øvelsen sætter fokus på de militære kompetencer, og det foregår både til lands og til søs.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring