Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​SABOTØREN's gummibåd søger i Randers Havn

Savnet kvinde: Marinehjemmeværnet søger i Randers Fjord

En 71 årig kvinde har været savnet siden torsdag. Østjyllands Politi har i dag rekvireret Marinehjemmeværnet i Randers til at søge fra vandsiden.

05-04-2020

​Af Ninna Falck, Fotos: Kenneth Kristensen

Klokken 13.30 blev Hjemmeværnsflotille 123 Djursland anmodet af Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) om at støtte Østjyllands Politi i eftersøgningen af den 71 årige Maria Magdalena Bretan, som har været savnet siden torsdag.

En time senere var en besætning af flotillens frivillige samlet om bord på det lokale fartøj, MHV 851 SABOTØREN. Både SABOTØREN og SABOTØRENS gummibåd er​ søndag eftermiddag i gang med at søge omkring Randers Havn og i lidt længere ud i Randers Fjord.

- Vi ligger lige nu og søger frem og tilbage i fjorden. SABOTØREN ligger yderst, og gummibåden søger længere inde mod land. De kan også bedre se helt nede langs vandlinjen inde ved siv og mellem bådene i havnen, forklarer fartøjsfører Kenneth Kristensen.

Besætningen bruger i eftersøgningen deres lokalkendskab i forhold til strøm og forholdene med Gudenåens munding i bunden af Randers Fjord. Der søges også fra landssiden, og vejret er på eftersøgningens side.

- Det er godt sejlvejr i dag, og vi har næsten optimale forhold at søge i, fortæller Kenneth Kristensen​.

Kenneth Kristensen regner med, at fortsætte eftersøgningen til solnedgang. 

- Det er sølvfølgelig alt efter, hvad vi hører fra politiet. 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224