Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

BRIGADEN og to af Søværnets skibe deltog i eftersøgningen. Arkivfoto: Leif Dahl

Aarhus: Uddannelsessejlads blev til eftersøgning

En flydende genstand, som blev observeret fra land, medførte en større eftersøgning i farvandet ud for det sydlige Aarhus tirsdag aften. 20 frivillige fra Marinehjemmeværnet i Aarhus deltog i eftersøgningen side om side med Søværnet.

26-02-2019

Af Ninna Falck

Der er fra land tirsdag aften observeret en flydende genstand i vandet ud for Moesgaard Strand lige syd for Aarhus. Det frygtes at være en person i vandet.

Sådan ca. var beskeden til besætningen om bord på Marinehjemmeværnets fartøj, MHV 908 BRIGADEN, da de tirsdag aften blev indsat til eftersøgning.

- Klokken var omkring 19.30, og vi var netop på vej ud af Aarhus Havn, da vi blev kaldt op, fortæller fartøjsfører Henrik Mortensen, som med sig om bord på BRIGADEN havde 19 andre frivillige og to ansatte fra Marinehjemmeværnet.

- Vi var ude på en uddannelsessejlads med nye gaster og skulle træne med vores flydespærringer, men det blev der hurtigt lavet om på.

BRIGADEN og dens besætning satte straks kursen mod Moesgaard Strand, kun 2,5 sømil (ca 4 km) væk.

Eftersøgningen skete under ledelse af Søværnets patruljeskib NAJADEN, og både NAJADEN og BRIGADEN og hver deres hurtige gummibåde gennemsøgte området. Her fik de senere også selskab af Søværnets dykkerskib, SØLØVEN.

- Der har været en lille smule dis, men ellers fin sigt. Det var nærmest optimale forhold, og efter at vi havde søgt hele området igennem uden resultat, blev vi released klokken 21.45, fortæller Henrik Mortensen, som var tilbage i Aarhus Havn med BRIGADEN og sin store besætning klokken 22.15.

Det er tredje gang i år, at Forsvaret har kaldt BRIGADEN ud på eftersøgning.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring