Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Arkivfoto af SPEDITØREN under havnemanøvre​

Eftersøgte kvinde i vandet ved Trelde Næs

Marinehjemmeværnet fra Fredericia og fra Juelsminde/Vejle har lørdag eftermiddag været indsat i eftersøgningen efter en kvinde som formodes faldet i vandet fra skrænten ved Trelde Næs. Fartøjet fra Fredericia var leder af eftersøgningen til vands.

04-01-2020

​​Tekst: Ninna Falck, Foto: Jess Abrahamsen

Klokken 14.26 og 14.30 blev Marinehjemmeværnet i Fredericia og i Juelsminde/Vejle kaldt op af Forsvaret. En kvinde var set falde i vandet fra skrænten ved Trelde Næs, som ligger midt mellem Fredericia og Vejle.

- Vi stod på KSN (kommandostationen/Flotillens lokaler red.), da vi fik opkaldet. Og da vi hørte, hvad det drejede sig om, smed vi alt, hvad vi havde i hænderne, fortæller fartøjsfører Henriette Thomsen fra Flotille 134 Fredericia.

Om bord på flotillens​ fartøj, ’MHV 909 SPEDITØREN’, satte man straks den hurtige gummibåd i vandet først og fulgte så efter med SPEDITØREN.

Det samme skete i Juelsminde, hvor fartøjsfører Bent Hillerts fra Flotille 133 Juelsminde/Vejle sendte gummibåden af sted til Trelde Næs og fulgte efter med det lokale fartøj, MHV 804 ANDROMEDA.

I eftersøgningen til vands deltog også en redningshelikopter fra Forsvaret og​ gummibåde fra Brand & Redning samt Rescue Juelsminde. Så der var fire gummibåde og to fartøjer på eftersøgningen plus helikopteren.

Speditøren med Henriette Thomsen i spidsen blev af Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) udpeget som ’On Scene Coordinator’, og det betyder, at eftersøgningen til vands blev styret og koordineret fra SPEDITØREN​.

- Det var et godt samarbejde. Alle de til sidst fire gummibåde søgte inden ved kysten, og vi lå ude i det åbne med Speditøren, forklarer Henriette Thomsen. 

Det blæste med 10 meter i sekundet, og med op til halvanden meter bølger var det ikke de mest optimale forhold for en eftersøgning. 

Klokken 16.30 afblæste Forsvaret eftersøgningen til vands, som endte uden resultat.

​Marinehjemmeværnet deltog med i alt 17 frivillige i eftersøgningen. 8 fra Fredericia og 9 fra Juelsminde/Vejle.






Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring