Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Eftersøgte overbordfalden i Nordsøen

Marinehjemmeværnet fra Struer har siden tidligt i morges været på havet med deres fartøj, MANØ, for at søge efter en sømand, som er faldet over bord. Han blev desværre ikke fundet.

28-10-2021

​​

Tekst: Ninna Falck • Arkivfoto af MANØ: Henning Damgaard Kristensen

En besætning af frivillige fra Marinehjemmeværnet i Struer/Thyborøn måtte meget tidlig torsdag morgen haste ned til deres fartøj, MHV 902 MANØ, i Struer Havn.

De var kaldt op af Søværnskommandoens Joint Rescue Coordination Centre for at støtte eftersøgningen af en sømand, som var faldet over bord i Nordsøen.

Med ni mand om bord gik MANØ fra Struer mod søgeområdet, som lå 10 – 15 sømil fra kysten ud i Nordsøen. En tur​ på godt 20 sømil. MANØ skulle søge nordpå op mellem Thyborøn og Hanstholm.

Sammen med flere andre redningsfartøjer fra blandt andet Kystredningstjenesten søgte MANØ et stort område igennem. Fra luften har der desuden været søgt med Forsvarets redningshelikoptere og et af Hjemmeværnets Defender-fly med deres avancerede overvågningsudstyr, oplyser Forsvaret på Twitter.

Tre meter bølger

- Der var en ret hård sø derude. Op til tre meter bølger​, fortæller Hans Henrik Rosager, der har sejlet som kommunikationsgast under eftersøgningen.

- Det eneste vi fandt var to europa-paller, som vi kontrollerede, at han ikke havde bundet sig fast til.

Ifølge Ritzau var der tale om en udenlandsk sømand, som var faldet over bord fra en coaster, og eftersøgningen har stået på også det meste af natten.

Omkring klokken 12.30 blev eftersøgningen afblæst, desværre uden at den savnede sømand var blevet fundet.

- Selvom den høje sø giver begrænsede muligheder for at søge, så tror vi på, at vi havde set ham, hvis han var der​. Vi fik jo øje på europapallerne, siger Hans Henrik Rosager, som selvfølgelig er ked af, at sømanden ikke blev fundet.

- Det ville være dejligt, hvis vi havde fundet ham, og vi er jo altid klar til at rykke ud, hvis der er brug for det! 

MANØ og dens besætning var retur i Struer Havn klokken 16.30



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring