Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​LUNA's gummibåd trækker motorbåden i havn​

Lykketræf til søs: En heldig dag at gå i stå

Et ægtepar fik en anden sejltur i deres motorbåd i Det Fynske Øhav, end de havde regnet med. Bedst som de lå for anker med motorstop uden nogen form for fremdrift, kom Marinehjemmeværnsfartøjet LUNA fra Svendborg heldigvis forbi …

23-06-2020

​​Tekst og foto: Lærke V. Dyrehauge

Hvis man endelig skal gå i stå med sin motorbåd, så kunne der være værre dage at gøre det på. Netop det med at gå i stå skete for et ægtepar fra Faaborg, som i dag, tirsdag,​ var sejlet mod Avernakø for at spise aftensmad. Motoren gik pludseligt ud og ville ikke starte igen. 

Da motorbåden var forholdsvis tæt på Avernakø valgte ægteparret at kaste anker, for at forhindre at båden drev væk fra land. Da de havde sikret sig at båden ikke drev, begyndte de at kigge sig om efter muligheder for redning. 

Viftede med redningsvesten

Udsigten til redning var heldigvis ganske nær, da fartøjet, MHV810 LUNA, fra Marinehjemmeværnet i Svendborg sejlede østpå lige nord for Avernakø. Ægteparret fik signaleret ved at vifte med en orange redningsvest, hvilket tydeligt kunne ses fra LUNA, hvor besætningen af frivillige marinere straks satte kursen mod motorbåden og de to personer. 

Da LUNA kom tæt nok på motorbåden til at forstå problemet, valgte fartøjsfører Per Pedersen at tage ægteparret om bord og slæbe motorbåden til Faaborg. Kone og mand var ved godt mod, da de kom ombord på LUNA, hvor de blev taget vel imod og fik tilbudt noget at drikke. Deres eneste fortrydelse var, at de gik glip af den lækre aftensmad, de havde pakket i deres madkurv.

Slæbt tilbage, hvor de kom fra

LUNA slæbte motorbåden til Fåborg. Her overtog LUNA's gummibåd opgaven med at hjælpe motorbåden helt ind til slæbestedet. Det selvsamme slæbested, hvor ægteparret kun nogle timer tidligere, så bare de kunne komme derind, kunne de selv tage båden op af vandet. Som manden konstaterede ”så må vi hellere få efterset motoren i morgen, så vi kan komme ud og sejle igen”. 

De to ægtefolk er på ingen måde blevet afskrækket fra at sejle igen, men de var glade for, at de havde både anker og redningsveste med.

Vi gjorde det, vi skulle gøre, og alting forløb stille og roligt. Min besætning gjorde et godt stykke arbejde”, siger Per Pedersen, som er fartøjsfører om bord på LUNA.

Han og besætningen på LUNA fortsatte herefter sejladsen mod Svendborg, og ægteparret fik forhåbentlig spist deres madkurv, om end et andet sted end planlagt.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring