Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Fingerfærdighed: Fik liv i motoren under slæbning

’HOLGER DANSKE’ fra Marinehjemmeværnet i Kalundborg rykkede i dag ud til en motorbåd med motorstop. En MHV-gast blev sat om bord, og motorbåden kom på slæb. Gasten fik dog pustet liv i motoren, så lystsejleren selv kunne sejle det sidste stykke i havn.

07-06-2020

​Tekst: Ninna Falck  Foto: Keld Rosenberg​

Klokken 12.54 blev Flotille 251 Kalundborg alarmeret af Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre.

- Det var en 32 fods motorbåd var på vej mod Aabenraa, som var sat ud og lå tre sømil nordøst for spidsen af Røsnæs, fortæller Keld Rosenberg fra besætningen om bord på HOLGER DANSKE.

En besætning ilede nu ned til det lokale marinehjemmeværnsfartøj, MHV 912 HOLGER DANSKE.

​Allerførst blev HOLGER DANSKE’s hurtige gummibåd sat i vandet med tre​ gaster og sendt mod havaristen, og bagefter – klokken 13.48 – afgik HOLGER DANSKE fra Kalundborg Havn med en besætning på yderligere syv mand m/k.

Motoren livede op, men døde igen

I mellemtiden fik de to mand i motorbåden gang i motoren, men den satte desværre ud igen tæt under kysten på vej sydpå omkring Røsnæs. Så de kunne ikke gøre andet end at kaste anker og vente på, at hjælpen nåede frem.

Der var løbende kontakt til havaristen over mobiltelefonen. G​ummibåden var hurtigt fremme, og senere kom HOLGER DANSKE til. 

​Via gummibåden kom en line over til​ motorbåden, så der kunne etableres et slæb. Desuden blev de to trætte lystsejlere suppleret om bord af en frisk mand fra HOLGER DANSKE’s besætning, og så gik det ellers mod Kalundborg Havn på slæb efter marinehjemmeværnsfartøjet.

Men så skete der noget undervejs …

- Vores mand om bord på motorbåden har så lavet nogle tricks med motoren, så nu ligger de altså selv og sejler mod Kalundborg Havn med 5 – 6 knob sammen med HOLGER DANSKE og vores gummibåd, lyder det ganske tilfreds fra Keld Rosenberg i telefonen fra Kalundborg Fjord.

Så selvom de to lystsejlere godt nok ikke er nået til Aabenraa i dag, så endte de da selv med at kunne sejle i havn i Kalundborg.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring