Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Pressemeddelelse

Fiskefartøj nord for Romsø var sprunget læk og er var fare for at skibet ville forlise.

Dansk redningsselskab, MHV 11 - Strynø og en redningshelikopter i aktion for at hente en nødstedte kutter og dens besætning.

20-07-2020

Tekst KL Jess F. Abrahamsen KOMSEK/FST

Foto: PL Bent Terp HVF 242

 

Kvart over fem blev flotillen i Nyborg bedt om, at finde en besætning og gå til assistance til en fiskekutter nord for Romsø der var ved at gå ned.


Kutteren havde taget en del vand ind og der var stor chance for at den forliste i Storebælt.

Fartøjsfører LT Finn Uggerby fortæller, at Dansk søredningsselskab var også sendt ud et fartøj, men havde ikke kapacitet til at slæbe den 15 tons store kutter i havn.

Marinehjemmeværnets maritime indsatsfartøj MHV 11 – Strynø afgik fra Slipshavn ved Nyborg med en 4 mands besætning, for at hjælpe med at få skib og besætning sikkert i havn.

Flyvevåbnets redningshelikopter var også sendt afsted med 2 pumper som de satte ned på fartøjet. Med hjælp fra disse pumper lykkes det at holde fartøjet flydende, så MHV 11 – Strynø fik slæbt det ind til Kerteminde.Ved ankomst til Kerteminde overtog Dansk søredningsselskab igen kutteren.

Både mandskabet på kutteren og kutteren kom sikkert i havn i Kerteminde.

Efterfølgende sejlede MHV 11 – Strynø tilbage til Slipshavn.

Links

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring