Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Efter sejlturen blev der udvekslet våbenskjolde, og ministeren er nu den glade ejer af et våbenskjold fra Hjemmeværnsflotille 251 Kalundborg.

Forsvarsministeren på besøg: Hun var oprigtigt interesseret

​Danmarks nye forsvarsminister var lørdag på besøg om bord på to af hendes fartøjer: Søværnets patruljefartøj, NAJADEN, og Marinehjemmeværnsfartøjet, HOLGER DANSKE. Et besøg, som blev taget meget positivt imod.

09-07-2019

 

Tekst: Ninna Falck - Fotos: Forsvarsministeriet og Ole Friis.


På sin tiende dag i ministerstolen i Forsvarsministeriet havde Trine Bramsen afsat tid i kalenderen til at aflægge Flådestation Korsør et besøg.

Søværnets 3. Eskadre tog i første omgang imod med en sejlads om bord på patruljefartøjet, NAJADEN, hvor en frisk minister blandt andet oplevede at blive hoistet op i en redningshelikopter.

Efter besøget på NAJADEN blev forsvarsministeren overført med gummibåd direkte til Marinehjemmeværnets fartøj, MHV 912 HOLGER DANSKE, i Langelandsbæltet.

Marinehjemmeværnet på 2,5 time
Her stod fartøjsfører Flemming Buch og hans besætning fra Flotille 251 Kalundborg klar med et program for de 2,5 time, som ministeren havde afsat i selskab med de frivillige marinere.

- Jeg startede med en hurtig præsentation af Marinehjemmeværnet og vores opgaver, fortæller Flemming Buch, som var glad for ministerens mange interesserede spørgsmål.

- Trine Bramsen spurgte meget ind til den tid, vi bruger som frivillige, og så virkede hun imponeret over, hvor mange fartøjer vi har i Marinehjemmeværnet, fortæller Flemming Buch.

Besætningen havde planlagt en lille ’mand over bord’-demo for ministeren med en gast i vandet, som blev bjærget om bord på det grå fartøj

Desuden fik ministeren indblik i HOLGER DANSKE’s rednings- og førstehjælpsudstyr, og hun fik demonstreret flydespærringer og forklaret, hvordan Marinehjemmeværnets fartøjer kan inddæmme et olieudslip til søs.

Til rors gennem Svendborgsund
- Vi sluttede af med at gå ned gennem Svendborgsund med ministeren til rors, fortæller Flemming Buch, som står tilbage med god fornemmelse af Trine Bramsen første besøg hos Hjemmeværnet.

- Hun var oprigtig interesseret, og stillede nogle gode spørgsmål, og det gjorde hendes medarbejdere også. Jeg tror, at det var en god øjenåbner for det frivillige arbejde, vurderer Flemming Buch, som er blevet meget glad for at modtage en mail fra ministeriet med en hilsen og tak for en god dag fra forsvarsministeren.

TV2 Fyn fulgte forsvarsministerens besøg på Flådestation Korsør, på NAJADEN og på HOLGER DANSKE. Se indslaget fra TV2 FYN Nyheder her.

Herunder:
Forsvarsminister Trine Bramsen besøgte Marinehjemmeværnets nyeste fartøj, MHV 902 HOLGER DANSKE.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224