Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Dannebrog behandles omhyggeligt i fanekommandoet

Gensynsglæde i MHV Fanekommando

Regnvejr er ingen hindring for at træne udendørs - det beviste MHV Fanekommando på deres første træningssamling efter Coronaen brød ud i Danmark

05-07-2020

​​​Fotograf: Bjarne Olsen
Redaktør: Jane Noesgaard Larsen​​​​​​​​

​En regnfuld lørdag mødtes MHV Fanekommando igen, efter en (alt for) lang Corona pause. Jf. vores faneløjtnant var vejret mellem "let snusk" og "snusk" - hvilket for de fleste betyder en hel del regn, men det betyder ikke at MHV Fanekommando holder inde og dropper træningen. Der blev gået til makronerne (næsten bogstaveligt).

Der rettes til og instrueres​

For at eksercits ser godt ud, skal der omhu og timing til. Det er fænomener som er godt kendt stof for medlemmerne af MHV Fanekommando – og en lektion (eller flere), der faldt i god jord hos 

debutanterne – hele 4 nye havde valgt at bruge 

en lørdag sammen med den mere garvede flok. 

Et væsentligt omdrejningspunkt for et fanekommando er naturligvis Dannebrog, så der øves i at behandle fanen korrekt – i alle forhold.

Samtidig skal man naturligvis se ordentlig ud. Derfor blev der rettet på beklædningen, instrueret flittigt og gentaget, under lørdagens træning, så uniformerne sad ordentligt og kommandoerne sad i skabet. ​

​Ny maskot

En af vores mest erfarne gaster i Fanekommandoet, i øvrigt også erfaren fanebærer, måtte desværre lide den tort at være ramt af en ”kampskade” og kunne derfor ikke deltage så aktivt på dagen. 

Det betød heldigvis ikke at vi måtte undvære selskabet – og glæden var stor da vi fik tilgang af den fineste maskot man kan tænke sig for MHV Fanekommando. En stor tak fra alle i fanekommandoet og på mange glædelige gensyn til Maskotten (og førnævnte selskab).

Vi har naturligvis bidt mærke i at Maskotten har medbragt Dannebrog, husket at gejle støvler til lejligheden og er i vores galla - altid klar til action! 

Ligesom kollegerne i MHV Fanekommando naturligvis. 







Fortjensttegn​

Træningsdagen blev ekstra festlig, da der blev lejlighed til at uddele Hjemmeværnets Fortjenstegn til Ceremonielofficer (CMO) Katja Greve, for hendes store indsats inden for bla. Førstehjælp og naturligvis ikke mindst MHV Fanekommando. 


Tegnet blev uddelt af chefen for Marinehjemmeværnet, Kommandør Henrik Holck Rasmussen, der fik serveret modtageren af tegnet og en frontmarch af flotte dimensioner af Fanekommandoet, inden overrækkelsen kunne finde sted – træningen blev sat på pause, mens der blev udvekslet lykønskninger og udøvet hyggeligt socialt samvær, inden nogle af deltagerne, herunder Kommandøren, måtte drage videre til anden tjeneste.

Skulle du få lyst til at prøve kræfter med eksercits og fanekommando, så kan CMO kontaktes:

Katja Greve
mhv-fst-flo-cmo@hjv.dk 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring