Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​​Fænø med fiskerjollen på sløb på vej til Helsingør​

To-mastet sejlbåd med motorstop og ’tabt’ fiskerjolle

Træningssejlads blev til en opgave. Marinehjemmeværnet i Helsingør fandt i går både en efterlyst sejlbåd og dennes tabte jolle.

13-01-2022

​Tekst og foto: Andreas Birkebæk, HVF 362 Helsingør

En besætning af frivillige fra ’Marinehjemmeværnsflotille 362 Helsingør’ mødte onsdag aften klokken 18.00 ind på flotillens skib, ’MHV 906 Fænø’. De skulle af sted på en træningssejllads på Øresund ud for Snekkersten.

Inden afgang hørte mandskabet ombord på Fænø dog via VHF-radio, at Lyngby Radio prøvede at kalde en sejlbåd, som var blevet observeret med blafrende sejl. Det lykkedes ikke Lyngby Radio at skabe kontakt, og derfor blev Fænø bedt om at sejle ud for at lede efter den.

Undervejs havde sejlbåden desuden tabt deres fiskerjolle, som de havde på slæb.

Der var fra Forsvarets ’Joint Rescue Coordination Centre’ desuden sendt en redningshelikopter på vingerne for at assistere, da man ikke kendte til mandskabets tilstand ombord.

Det lykkedes heldigvis hurtigt for besætningen på Fænø at finde den to-mastede sejlbåd. De tre mand om bord havde det alle godt, og det viste sig, at de havde motorstop og sejlede uden navigationslys.

Dansk Søredningsselskab kom ud med deres redningsfartøj, ’Rescue Heimdal’, og trak sejlbåden ind til Helsingør Nordhavn, mens Fænø sejlede ud og ledte efter jollen.

Den blev kort efter fundet ude ved sejlrenden og taget med på slæb efter Fænø ind til Helsingør, hvor den lå sikkert til kaj klokken 21.00. 

Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger klar til at rykke ud inden for en time, døgnet rundt - året rundt, hvis nogen i nød til søs. Ligesådan er besætningerne selvfølgelig også altid klar til at ændre deres planer.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring