Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Fragtskibet ICE ROSE med hul i siden

Kollision: Hjalp Havarikommission ud til skadet fragtskib

Marinehjemmeværnet fra Dragør har sejlet to medarbejdere fra Havarikommissionen ud til det fragtskib, som onsdag formiddag kolliderede med et russisk krigsskib. Fragtskibet ligger for anker lidt syd for Øresundsbroen, og det har fået gevaldige skrammer.

23-09-2020

Tekst: Ninna Falck - Billeder: Jørgen R Kærgaard og Benny Nielsen

Onsdag lige omkring klokken 14.00 fik Hjemmeværnsflotille 367 Dragør en forespørgsel, om de ville sejle repræsentanter fra politiet og Den Maritime Havarikommission ud til det 145 meter lange fragtskib ICE ROSE, som ligger for anker lidt syd for Øresundsbroen

ICE ROSE kom onsdag formiddag fra Sankt Petersborg og havde kurs op gennem Øresund, da det kolliderede med et russisk krigsskib i den tætte tåge.

ICE ROSE er nu tilbageholdt af de danske myndigheder, mens det russiske krigsskib er sejlet videre. Læs evt. mere på dr.dk her 

Eftermiddagens transportopgave ud til ICE ROSE blev delt sådan, at lodsbåden fra DanPilot i Dragør sejlede ud med politiet til fragtskibet, og Marinehjemmeværnet skulle sejle ud med Havarikommission.

Læs videre under billedet ...
- Både Havarikommissionen og Marinehjemmeværnet fik taget billeder af fragtskibet.

Tre frivillige fra Marinehjemmeværnet og to mand fra Havarikommissionen mødtes om bord på Marinehjemmeværnsfartøjet, MHV 911 BOPA, i Dragør Havn, og klokken 16.52 afgik de fire af dem i BOPA's hurtige gummibåd. En frivillig fra Marinehjemmeværnet blev tilbage på BOPA og holdt styr på kommunikationen.

- Der var ikke så langt derud. Vi havde 4.5 sømil fra Dragør, fortæller fartøjsfører i flotillen Jørgen R. Kjærgaard, som sejlede med i gummibåden.

Den havde et pænt hul
Ude ved fragtskibet var gummibåden en tur rundt om det store fragtskib, så Havarikommissionens folk kunne se og fotografere skaderne.

- Den havde et pænt hul i styrbord agten, og den var skrællet et godt stykke hen ad siden, siger Jørgen R. Kjærgaard, som efter foto-runden skulle hen til ICE ROSE og sætte de to mand af.

Læs videre under billedet ...
- Det er en pæn skramme, som mødet med det russiske krigsskib har efterladt. 

Lodsskibet fra DanPilot var også fremme ved fragtskibet, og det skulle vise sig at være heldigt.

- Den lejder (rebstige red.), de kastede ned fra fragtskibet, var ikke lang nok, så vi måtte sætte de to mand af på lodsskibet, så de kunne kravle op derfra. De ville aldrig været nået op fra gummibåden, fortæller Jørgen.

Men det gik jo, og klokken 17.22 kunne Jørgen R. Kjærgaard og hans kollega i gummibåden igen sejle mod Dragør. Her vil de vente om bord på BOPA på, at Havarikommissionens folk er færdige med at interviewe fragtskibets besætning og hente dokumentation fra kollisionen til deres ulykkesundersøgelse.

Det kan godt blive sent, men der er forhåbentlig kaffe på kanden.

Læs mere om Den Maritime Havarikommissions opgaver her 

 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224