Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​ARIES blev i havn denne gang, og besætningen er stadig klar 24/7 - året rundt.

Urolige for lystsejler: Marinehjemmeværnet er stadig klar til at redde liv

Marinehjemmeværnet i Vordingborg blev her til aften kaldt ud på en redningsaktion. Selvom alle aktiviteter, der indebærer fysisk fremmøde, er aflyst, så er de frivillige besætninger i Marinehjemmeværnet stadig på beredskab.

14-03-2020


​​Af Ninna Falck - ​Foto: Martin Lehman

Marinehjemmeværnet i Vordingborg blev lørdag aften klokken 17.30 alarmeret af Forsvaret. 

Historien er umiddelbart, at pårørende i land var blevet urolige for en enlig lystsejler, som ikke var til at kontakte under en sejlads i Smålandshavet ud for Næstved.

Herefter gik det sædvanlige alarmeringssystem i gang, og de frivillige gaster hastede ned mod deres fartøj ARIES, der ligger i Vesthavnen på Masnedø.

Klar til at sætte gummib​åden i vandet på et kvarter

​- Vi var fire mand fremme, klar til at sætte gummibåden i vandet inden for 15 minutter, og de sidste var på trapperne, fortæller flotillechef Martin Lehman​, der selv var klar til at gå ud som gast i den hurtige gummibåd.

Hverken ARIES eller dens gummibåd nåede dog at forlade havnen, da aktionen blev afblæst af Forsvaret klokken 17.50. Der var opnået kontakt til lystsejleren, og alt var godt igen.

Martin Lehman og de frivillige fra Marinehjemmeværnets flotille i Vordingborg kunne derfor pakke fartøj og gummibåd sammen igen. 

På beredskab i hele landet

Hvis menneskeliv er på spil, så er samtlige af Marinehjemmeværnets 30 fartøjer, tre hurtige indsatsfartøjer og fem trailerbaserede hurtige gummibåde og deres frivillige besætninger stadig klar til at rykke ud til eftersøgning og redning til søs i hele Danmark. 

Alle øvrige aktiviteter, der kræver fysisk fremmøde – møder, øvelser eller uddannelser – er ellers aflyst i hele Hjemmeværnet i denne tid. Men beredskabet er altså​ ikke lagt ned.

- Selvfølgelig er vi klar til SAR (search and rescue), understreger Martin Lehman,

- Vi har håndsprit om bord, vi tager det stille og roligt, og vi passer på. Det har vi ingen problemer med.

Efter en flot reaktionstid, der ellers ville have sikret en hurtig afgang fra Masnedø, tog den fremmødte besætning hjem igen. Dog uden kram eller de store klap på skulderen denne gang.

Læs mere om Flotille 256 Storstrømmen her​

Læs mere om Marinehjemmeværnets eftersøgnings- og sø​redningsopgave her

Bliv medlem: Udfyld formularen her​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224