Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

’Skoleskib’ og kursister sendt på live opgave i Langelandsbæltet

Midt under træning på et kursus fik elever i tre gummibåde en live opgave -  og løste den

16-04-2023

​​Af Jørgen Hansen og Ninna Falck​

Syv kursister på Marinehjemmeværnsskolens Gummibådsførerkursus fik i weekenden afprøvet deres færdigheder med det samme.

På kursets anden dag øvede kursisterne i tre Gummibåde "anløb af fartøj" i Nyborg Fjord på siden af ’MHV 807 Jupiter’, der var udlånt til Marinehjemmeværnsskolen. 

Ved 14-tiden blev Jupiter kontaktet af vagthavende officer fra Forsvarets Joint Operations Center med forespørgsel, om fartøjet kunne assistere et andet fartøj fra Marinehjemmeværnet, ’MHV 815 Kureren’, der under en weekend på farvandsovervågning for Søværnet, var blevet sendt til to grundstødte lystsejlere i den nordlige del af Langelandsbæltet.

MHV samarbejde på lavt vand

De to grundstødere, en motorbåd og en sejlbåd, stod på 0,5 - 1 meter vand. Motorbåden var tidligere på dagen afgået fra Langeland for at assistere den grundstødte sejlbåd, men stod nu også selv på grund. 

Vandstanden var så lav i området, at Kureren ikke kunne komme tæt nok på grundstøderne til, at deres slæbetrosse kunne nå frem til grundstøderne. 

Efter en kort drøftelse med fartøjsførerne på Kureren og Jupiter, besluttede jeg, at de tre gummibåde kunne indsættes, forklarer kursusleder på gummibådsførerkurset, Jørgen Hansen.

De tre gummibåde fra Marinehjemmeværns-kurset fik herefter sammen med gummibåden fra Kureren bragt to sammenknyttede slæbetrosser ind til motorbåden, der efterfølgende blev trukket fri af Kureren. 

Herefter fortsatte gummibådene fra kurset til sejlbåden, der ved hjælp af trosser fra gummibådene og line fra sejlbåden, fik trukket denne fri og bragt den ud på dybere vand. 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring