Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

MHV: Ny samarbejdsaftale med Søfartsstyrelsen

Marinehjemmeværnet vil i fremtiden støtte Søfartsstyrelsen med at kontrollere flydende og faste afmærkninger for de sejlende. Det blev torsdag formaliseret ved underskrivelsen af en samarbejdsaftale, som begge parter ser et stort rationale i.

04-12-2014

Af Ninna Falck


Marinehjemmeværnet vil i fremtiden støtte Søfartsstyrelsen med at kontrollere flydende og faste afmærkninger for de sejlende. Det blev torsdag formaliseret ved underskrivelsen af en samarbejdsaftale, som begge parter ser et stort rationale i.
  
- Det er en god opgave for Marinehjemmeværnet, fortæller Chef for Marinehjemmeværnet, kommandør Jens Walther om den nye samarbejdsaftale med Søfartsstyrelsen, og han uddyber;
- Med samarbejdet får vi udnyttet Marinehjemmeværnets kapacitet i dagstimerne, og det er opgaver, som kan løses af alle vores flotiller. Det er meningsfuldt og i fin forlængelse af vores øvrige opgaver, at Marinehjemmeværnet bidrager til at understøtte sikkerheden til søs.
 
Med det nye samarbejde vil Marinehjemmeværnets 30 fartøjer kunne rykke ud på i alt 30 inspektionsopgaver årligt med opgaver, der omfatter:
 
• Visuel inspektion af flydende afmærkningChef for Marinehjemmeværnet, KD Jens Walther overrakte Marinehjemmeværnets våbenskjold til Vicedirektør Francis Zacariae efter u
• Kontrol af flydende afmærknings position
• Visuel inspektion af havnefyr, molefyr, ledefyr, båker mv.
• Kontrol af fast afmærknings position
• Fotodokumentation til understøttelse af den visuelle inspektion
• Afsluttende rapportering
 
Vicedirektør for Søfartsstyrelsen Francis Zachariae glæder sig meget over det nye samarbejde med Marinehjemmeværnet, som han ser som en ideel partner til opgaverne.
 
- Der er mange ejere og leverandører til afmærkningen i de danske farvande, og her er det vigtigt, at vi har allieret os med en helt uvildig myndighed. Den store geografiske spredning af Marinehjemmeværnets enheder og besætningernes lokalkendskab er også en kæmpe gevinst – det er en kapacitet, vi ikke selv har i Søfartsstyrelsen, siger vicedirektøren.
 
Fancis Zachariae er helt på linje med chefen for Marinehjemmeværnet, når det kommer til opgavens betydning.
- Når Marinehjemmeværnets besætninger rapporterer mangler ind, kan vi kontakte ejeren af afmærkningen, så det hurtigt kan blive rettet, og vi kan i særlige tilfælde sørge for navigatoriske advarsler. Det er meget vigtige oplysninger for os og for de sejlende. Flydende afmærkninger er en af de vigtigste kilder for sejladssikkerheden, understreger han.
 
Samarbejdet vil starte op i det nye år, og besætningerne på marinehjemmeværnsfartøjerne kan se frem til, at medarbejdere fra Søfartsstyrelsen satser på at deltage i en del af sejladserne.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring