Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

MHV Musikkorps og fem fartøjer er med til at fejre den Litauiske flåde

Fartøjerne ligger side om side i havnen, og instrumenterne bliver luftet inden det store program. Marinehjemmeværnet repræsenterer Danmark ved fejringen af den Litauiske flåde i disse dage.

29-07-2022

Tekst: Helle Kolding • Fotos: Torben Glyum

I disse dage markerer Litauen deres flådes 30 års fødselsdag. Det lyder måske ikke af så lang tid, men det er 30 år som en selvstændig nations flåde, og er derfor en meget betydningsfuld begivenhed. Med til at fejre denne begivenhed er flere lande, bl.a. USA, England, Canada, Tyskland og Danmark. 

For Danmarks vedkommende er fejringen lagt i hænderne på Marinehjemmeværnet, og derfor er ikke færre end fem marinehjemmeværnsfartøjer og et helt musikkorps sendt til havnebyen Klaipeda, hvor de også skal deltage i både march gennem byen, og spille flere koncerter i weekenden.

Det er Marinehjemmeværnets ’Kvindelige Marineres Musikkorps’, der har fået den store musikalske opgave. Lidt over en snes musikere fik derfor pakket instrumenter og udstyr sammen og sendt med bil via Sverige og en færge over til Klaipeda, hvor trommer, trompeter, tubaer og andet slagtøj kunne overgives til musikkorpset, der selv nåede frem i går.

I dag skal der så øves og det store havneområde inspiceres, inden det i eftermiddag går løs med marchen gennem byen. Her deltager ud over musikkorpset også besætningsmedlemmer fra de fem fartøjer, samt deres udenlandske kolleger. 

I aften er der så koncert hvor musikkorpset byder på smagsprøver fra deres brede repertoire, og hvert af de deltagende musikkorps har fået cirka 45 minutter til rådighed på den til lejligheden opsatte store scene.

Klaipeda er normalt en stor havneby med over 182.000 indbyggere, men i anledning af flådejubilæet og en samtidig kørende SEA-Festival forventes en fordobling af indbyggertallet i disse dage.

Herunder: 

​Kvindelige Marineres Musikkorps på vej ind til Kleipeda.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring