Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

På landsøvelse i Aarhus

Marinehjemmeværnets Landsøvelse er lige nu i fuld gang i Aarhus. De godt 200 deltagere har en masse sømilitære øvelser på programmet hele weekenden. Og så skal Marinehjemmeværnets 70-års jubilæum markeres med en parade lørdag.

03-09-2022

​​

Af Ninna Falck
Fotos

De kigger lidt i Filmby Aarhus nede ved Sydhavnen. 
- En masse grå fartøjer ligger ved kajen, og det vrimler med uniformeret personel.

Længere inde mod centrum – på Honnørkajen – er der udstilling og åbent skib, hvor alle kan komme om bord og hilse på det lokale Marinehjemmeværn, ’Flotille 124 Aarhus’.


- Fartøj til åbent s​kib på vej til Honnørkajen

På land og til vands bliver der undervist og trænet i Marinehjemmeværnets traditionelle discipliner inden for eftersøgning, redning, førstehjælp og havari.

De skærpede sømilitære opgaver inden for investigering, billedopbygning og maritim bevogtning fylder​ godt i programmet – både i teoriundervisningen og i de praktiske øvelser til søs. Her er der sket en udvikling de senere år, hvor Forsvaret efterspørger et mere skarpt sømilitært Marinehjemmeværn.

Senest har Marinehjemmeværnets fartøj i Esbjerg og alle Marinehjemmeværnets særlige ’Maritime Force Protection’-enheder støttet modtagelsen af et amerikansk fragtskib i Esbjerg Havn. Det anløb med en kæmpe last af militært grej og soldater på vej videre i Europa. 


- Bevogtningsøvelse med skydning til søs

2022 er året for Marinehjemmeværnets 70 års jubilæum. Det bliver markeret i forbindelse med en jubilæumsparade og lidt fælles hygge lørdag aften. 

Mødet på tværs af flotillerne fra hele landet og de fælles oplevelser under øvelserne og i undervisningen, betyder mindst lige så meget som det alt det faglige. At ses og være sammen med sine frivillige kollegaer – både de gode gamle og de helt nye - giver god inspiration og energi med hjem til hverdagen.

Søndag morgen fortsætter undervisningen og øvelserne, indtil der er evaluering sent på eftermiddagen.


​​- Pre-sail conference med alle fartøjsførere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring