Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Redningshelikopteren flyver over ENØ med retning mod Rigshospitalet. Foto: Tom Holstebro

Stor eftersøgning: Mand fundet i vandet

En mand faldt i morges over bord fra en skib på vej fra Lübeck til København. En storstilet eftersøgning med enheder fra flere lande blev sat i gang ved Kadetrenden syd for Gedser. To fartøjer fra Marinehjemmeværnet deltog med i alt 17 frivillige.

16-10-2018

Af Ninna Falck

Otte frivillige fra Marinehjemmeværnet fra Rødby – Flotille 284 Østersøen – var tirsdag morgen med deres fartøj, MHV 901 ENØ, i Gedser for at deltage i en stor beredskabsudstilling, da der pludselig skete noget.

- Først så vi, at fartøjerne fra redningsstationen afgik, og så gik HAVØRNEN også af sted. Vi fandt ud af på vandrørene, at de var gået ud på en SAR. Så vi ringede til JOC’en (Forsvarets Joint Operations Centre red) og sagde, at vi også lå her, og de sagde: Kan I komme af sted!, fortæller fartøjsfører Tom Holstebro, som afgik klokken 09.42 med ENØ og besætning mod Kadetrenden til et søgeområde i tysk farvand.

 

På nogenlunde samme tid blev Marinehjemmeværnet i Køge alarmeret til samme opgave, og her afgik MHV 815 KUREREN med fartøjsfører Carsten Seersholm og en besætning på i alt ni mand m/k.

Læs videre under billedet ...
- KUREREN hastede af sted fra Køge (arkivfoto)
 
Det blev en storstilet eftersøgning med deltagelse af blandt andet de to redningsfartøjer fra Gedser Redningsstation og et fra Redningsstation Klintholm, Fiskerikontrolskibet HAVØRNEN og Søværnets patruljefartøj DIANA, en eller flere redningshelikoptere, flere tyske redningsfartøjer og muligvis også svenske enheder. DIANA var 'On Scene Coordinator' og ledte eftersøgningen til vands og uddelte søgemønstre til de deltagende skibe.

Læs videre under billedet ...
- Udklip fra Vesselfinder.com viser de røde redningsskibe og helikopteren i gang med eftersøgningen.

Fundet i vandet af helikopter

Man kan læse i blandet andet Ritzau-telegrammer i flere medier, at allerede klokken 10.57 havde en redningshelikopter fundet manden i vandet. Han blev bjærget om bord i helikopteren og straks fløjet til Rigshospitalet.

 

ENØ og KUREREN blev sammen med alle andre deltagere hurtigt efter fritaget fra eftersøgningen.

 

KUREREN nåede aldrig frem, men det tager Carsten Seersholm, som det er;
- Vi er bare glade for, hvis vi kan gøre nytte, siger han.

 

Tom Holstebro og hans besætning er lettede over, at manden er blevet fundet.
- Nu returnerer vi til Gedser og Beredskabsudstillingen og fortsætter, hvor vi slap i morges, lyder det i telefonen fra ENØ, efter den hurtige udrykning.

ENØ tog tilbage til Beredskabsudstilling i Gedser efter eftersøgningen (arkivfoto).
 


 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring