Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Gummibåden er netop returneret til CARINA efter støtte til redningsindsatsen i Helsingør.

Kaldt ud til mand over bord fra færge

Marinehjemmeværnet fra Brøndby lå i Helsingør Havn med fartøjet, CARINA, da der pludselig blev brug for hjælp. En færgepassager var faldet over bord. CARINAs gummibåd var af sted på under 10 minutter efter alarmering og støttede redningsindsatsen.

20-02-2022

Tekst: Ninna Falck • Billeder: Andreas Birkebæk, HVF 362

En frivillig besætning fra ’Hjemmeværnsflotille 366 Københavns Vestegn’ var lørdag på farvandsovervågning for Søværnet om bord på fartøjet 'MHV 802 CARINA'. Efter en vindblæst tur i Øresund gik de i havn for natten i Helsingør.

Klokken 21.38 blev CARINA ringet op af Nationalt Maritimt Overvågnings Center (NMOC). De bad om straks at få sendt CARINA’s hurtige gummibåd til undsætning i færgehavnen, hvor en person var faldet i vandet fra en færge. 

- Vi havde gummibåden i vandet med tre gaster blandt andet vores sygdomsbehandler, inden der var gået 10 minutter, fortæller fartøjsfører om bord på CARINA, Poul-Henning Matthiesen. 

Besætningen i Marinehjemmeværnets gummibåd var hurtigt fremme og kunne støtte både politi og beredskab med redningsindsatsen. 

Helsingør Kommunes Beredskab var rykket ud med gummibåd og dykkere havnen. Deres Indsatsleder, Allan Holst, fortæller til Helsingør Dagblad, at de fandt og bjergede den bevidstløse mand i vandet.

Manden blev siden overgivet til sundhedsberedskabet, og politiet har søndag morgen oplyst til B.T., at han nu ligger på Rigshospitalet.

Hele den effektive aktion var hurtigt overstået, og om bord på CARINA er man glade for, at man netop denne aften valgte at gå ind i Helsingør Havn. 

- Vores gummibåd kom utroligt hurtigt i vandet, og de tre gaster bistod politi og beredskab, så godt de kunne. Det har jeg rost dem for, understreger en tilfreds fartøjsfører.

Søndagen er igen gået med farvandsovervågning for besætningen om bord på CARINA.

Marinehjemmeværnet har 45 weekender om året to fartøjer på søen fra fredag til søndag, hvor de frivillige besætninger støtter Søværnets overvågning og tilstedeværelse i de danske farvande. 

Der er også Marinehjemmeværn i Helsingør, men da CARINA fra Brøndby lå i havnen med en besætning klar om bord, så var de selvfølgelig det oplagte valg. 

Læs mere

Helsingør Dagblad: https://helsingordagblad.dk/artikel/mand-faldet-over-bord-fra-f%C3%A6rge 

BT: https://www.bt.dk/krimi/mand-faldet-over-bord-fra-faerge  

Se flere billeder fra Helsingør lørdag aften herunder:​




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring