Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Sømand faldet over bord

To fartøjer fra Marinehjemmeværnet har tidligt mandag morgen været på eftersøgning i Storebælt. En mand var faldet over bord fra et tyrkisk fragtskib. Tre sejlende enheder og to redningshelikoptere var på opgaven.

06-06-2022

​​​​Af Ninna Falck, Foto: Kasper Kamuk

Klokken 05.16 blev Marinehjemmeværnet i Nyborg - Hjemmeværnsflotille 242 Østfyn - kaldt op af Forsvaret til en SAR (search and rescue). 

En sømand var faldet over bord fra et tyrkisk fragtskib, som var på vej gennem Storebælt. Det skulle være sket ud for Hou Fyr på Nordlangeland. 

34 minutter senere var der samlet en besætning på otte frivillige med fartøjsfører Bendt Terp på broen. De strøg ud af Slipshavn om bord på MHV 805 GEMINI med kurs sydpå.

- Der var ca. 10 sømil ned til området, og GEMINI var fremme klokken 06.46, forklarer Finn Uggerby, der sejlede med som navigatør.

I eftersøgningen deltog ud over GEMINI, også Marinehjemmeværnet fra Korsør med MHV 813 BAUNEN, to redningshelikoptere og Søværnets patruljefartøj, NYMFEN, som ledte eftersøgningen.

Eftersøgning med lykkelig udgang

- Vi søgte n​ord for Langeland i et øst-vest-søgemønster, og vi havde også gummibåden i vandet til at søge, siger Finn Uggerby.

Han fortæller også, at med dagens vind og strøm ville manden drive ind mod Langelands østkyst. Desuden regnede det​​ en del, der ikke var meget vind, og der var god sigt i søgeområdet.

Besætningen om bord på GEMINI og de to gaster i gummibåden nåede dog ikke at søge i længere end ca. 20 minutter, før de fik meldingen om, at manden var blevet fundet​ og bjerget af en redningshelikopter.

- Eftersøgningen blev afblæst klokken 07.10, og nu er vi på vej mod Slipshavn, meget lettede over at manden er fundet​, lyder det fra Finn Uggerby i telefonen om bord på GEMINI, som har været retur i Slipshavn ved Nyborg Fjord omkring klokken 08.00.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring