Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Jazz-ensemblet underholder ved den hyggelige 70-års-reception i Randers

Hjemmeværnsmusik i 70 år

Marinehjemmeværnets Musik- og Tamburkorps i Randers har fejret sit 70 års jubilæum. Orkesteret har udviklet sig meget siden 1949. Det er gået fra grønt til blåt og fra at være ét orkester til at være et brassband, et tamburkorps og et lille jazz-ensemble

18-08-2019

​Af Ninna Falck

- Ja, 70 år det siger jo noget om stabilitet og kontinuitet. Det tyder på noget, der har holdt i mange år, og som nok også kan blive ved, siger flotillechef Finn Aagaard, der sammen med sine musikere og orkesterets venner lørdag fejrede Marinehjemmeværnets Musik- og Tamburkorps’ 70 års jubilæum i deres flotte lokaler på kasernen i Randers.

Læs videre under billedet ...
Liflige toner under koncerten, som både bød på Honnørmarch og Lars Lillholt.

Der blev holdt reception og jubilæumskoncert i det flotte lyse lokaler, hvor kollegaer fra musikkens verden og Hjemmeværnet sammen med Randers borgmester, Torben Hansen, Chefen fra Marinehjemmeværnet og en masse af orkesterets venner var mødt op for at fejre det flittige musikkorps.

Læs videre under billedet ... 
Det store brassband giver jubilæumskoncert under ledelse af dirigent Arne Jespersen​.

Altid i udvikling
Orkesteret blev oprettet i 1949 som et lille brassband i det nyoprettede danske Hjemmeværn. 51 år senere kom tamburkorpset til verden i 2000, og to år senere i 2002 skiftede orkesteret fra Hærhjemmeværnet med grøn uniform og over til Marinehjemmeværnet og den blå uniform. 

I 2006 spirede det lille Jazz-ensemble ud af orkesteret, og hermed kunne musikkorpset rykke ud med en bred vifte af musikalske tilbud, og der er meget sjældent blevet sagt nej, når der har været bud efter militær musik.

Læs videre under billedet ...
Det er ikke kun noderne, man arbejder med i orkesteret. Der skal også være godt at være.

- Vi har et pænt aktivitetsniveau, og så vil vi jo hele tiden gerne udvikle os, siger Finn Aagaard, som tænker både på repertoire, på det musikfaglige og på det sociale.

- Musikken og det sociale hænger jo sammen, og vi arbejder meget med sammenhængskraften mellem orkesterets tre dele. Vi skal have det godt, og så skal nye folk meget gerne føle sig velkomne her hos os, understreger han.

Så mens musikkorpset ser en aktiv sensommer i øjnene, er der også seks nye medlemmer på vej ind. Og det er en del yngre mennesker, så det er ikke nødvendigvis en gammel 70-årsjubilar, der blev fejret i lørdags.

Chefen er også under udvikling
​Finn Aagaard blev chef for Marinehjemmeværnets Musik- og Tamburkorps for ca. et år siden, og indgik samtidig en aftale om en lang frivillig fører- og ledelsesuddannelse i Hjemmeværnet. 

Det er han godt i gang med, og derfor udnævnte Chef for Marinehjemmeværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen, ham til sergent under jubilæumsreceptionen.

Læs videre under billedet ...
Finn Aagaard fik nye vinkler af Chefen for Marinehjemmeværnet

Finn Aagaard var meget glad for de nye vinkler, men det er tydeligt, at han var mindst lige så glad for at se orkesterets mange venner til receptionen, og at orkesteret selv fik hygget sig.

- Vi sluttede lørdagen af med, at vi alle sammen gik ud og spiste med vores nærmeste, og det var en rigtig god afslutning på dagen​, lyder det tilfreds fra fra ham.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring