Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​De tre gaster i gummibåden retur i Vordingborg efter olieobservation i Grønsund. Foto: Jesper Schou

På jagt efter olie i Grønsund

Marinehjemmeværnet i Vordingborg har onsdag aften været på opgave for havmiljøet. Forsvarets Operationscenter havde fået en anmeldelse om muligt olieudslip i Grønsund.

17-10-2018

 

Af Ninna Falck​

Marinehjemmeværnets ’Flotille 256 Storstrømmen’ i Vordingborg blev onsdag aften klokken 17.00 kontaktet af Forsvarets Operationscenters 'MAS-vagt' (Maritime Assitance Service). MAS-vagten havde modtaget en anmeldelse om muligt olieudslip i Grønsund mellem Møn og Falster ud for Hårbølle Havn.

- De ville gerne have, at vi gik ned og kiggede på det og evt. tog en prøve, hvis der var olie på vandet dernede, forklarer Jesper Schou fra flotillen.

Et hold af flotillens frivillige samlede sig ved deres fartøj, MHV 803 ARIES, og man sendte i første omgang tre gaster til Grønsund med ARIES' gummibåd og med et olieprøvesæt for at kigge efter.

- De var nede ved området lige ved skumringen omkring klokken 18.40, men de kunne ikke se noget. Der lå noget på overfladen, som vi om sommeren ville kalde pollen, men det var ikke olie. Det lignede ikke olie, og det lugtede ikke af olie, fortæller Jesper Schou.

Jesper Schou var under hele aktionen om bord på ARIES, hvor han kørte kommunikationen med de tre gaster gummibåden og med MAS-vagten. Det fungerede rigtigt fint, og MAS-vagten afblæste indsættelsen klokken 19.20. Der var heldigvis ikke olieudslip i Grønsund denne gang.

Gummibåden sejlede fra ARIES kajplads ved Masnedøvej ned til Hårbølle Havn på Møn.
Udklip fra Google Maps.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring