Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

MHV 813 BAUNEN ved sin basehavn på Flådestation Korsør. Foto: Torben Carnock 

 

Sejladsstøtte til frømænd under 'Night Hawk'

En besætning fra Marinehjemmeværnet i Korsør var hurtige til at slå til, da soldater fra tyske og danske specialistyrker under øvelse Night Hawk havde brug for transport. De sejlede frømændene til Sejerø Bugten og kom hjem til Korsør igen på 11 timer.

01-10-2014
Af Ninna Falck
 
Tirsdag aften ringede telefonen hos fartøjsfører Henning Bach fra flotille 255 Korsør. Vagthavende ved Marinehjemmeværnsdistriktet spurgte Henning Bach, om han kunne samle en forlægningsbesætning og sejle nogle øvelsesdeltagere fra øvelse Night Hawk til et sted, hvor de skulle øve.
 
Transporten drejede sig om otte tyske og en dansk frømand, der skulle fra Korsør til Sejerø Bugten ad vandvejen så hurtigt som muligt.
 
Hurtigt af sted
I løbet af en times tid var Henning Bach og en besætning på syv mand m/k klar til opgaven om bord på MHV 813 BAUNEN. De tog imod de tyske og danske specialsoldater og afgik hurtigt efter fra Korsør Havn.
 
”Og så gik det ellers over stok og sten. Der er jo ufatteligt langt derop, og vi skulle rundt om Røsnæs og Asnæs og helt op til den sydlige del af Sejerø Bugten”, fortæller Henning Bach, som på vej mod positionen lånte specialsoldaterne noget af BAUNEN’s udstyr.
 
”Vi lånte dem vores lysforstærkningskikkert, så de kunne gennemsøge kysten, mens vi sejlede derop som en del af forberedelsen til deres øvelse, siger Henning Bach, som fik soldaterne frem til den ønskede position lige før midnat.
 
Frømænd sat i vandet i mørket
”Vi satte dem i vandet tæt på kysten. Der blev lavet et særligt arrangement, hvor de gik i vandet med deres store oppakning via dykkerleideren, og så havde vi et slæbetov i vandet, som de samlede sig ved efterhånden som de kom i”, fortæller Henning Bach og runder af, ”Vi efterlod dem i buldermørke, og så var det ellers direkte tilbage til Korsør, hvor vi var hjemme klokken 05.00 i morges.
 
Henning Bach og hans besætning har efterfølgende modtaget ros for den hurtige hjælp fra CHO ved Frømandskorpset orlogskaptajn Michael Lorentzen. 
 
 
Night Hawk  
Øvelse Night Hawk 2014 er en multinational øvelse for specialstyrker med deltagelse fra alle værn, som afvikles i Danmark fra 22.september - 3.oktober.
 
Mere end 1.300 soldater fra syv forskellige nationer deltager i øvelsen, der støttes med både helikoptere, fly og skibe.
 
Hjemmeværnet støtter øvelsen med op mod 600 frivillige - især som figuranter.
 
Marinehjemmeværnet i Thisted har desuden støttet med deres fartøj, MHV 807 JUPITER, som østrigske specialstyrker brugte, da de skulle øves sig i at borde et fartøj fra gummibåd.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring