Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​MHV 806 DUBHE var netop gået i havn, da fartøjet blev sendt ud igen.

Sendt ud efter formodet nødraket

Urolige borgere har tirsdag aften slået alarm, fordi de mente, at de havde set en nødraket ved Hvide Sande. Marinehjemmeværnet blev sendt ud på eftersøgning med det lokale fartøj, DUBHE.

04-02-2020


Af Ninna Falck

Marinehjemmeværnet i Hvide Sande/Ringkøbing var netop gået i havn i Ringkøbing efter en øvelsessejlads, da Forsvaret klokken 21.05 alarmerede den otte mand store besætning.

- Vi var kun lige kommet i havn, så vi var hurtigt ude igen, fortæller fartøjsfører Jaap Middelkamp.

DUBHE røg af sted igen, og Jaap og hans besætning eftersøgte en evt. nødstedt i den nordlige del af Ringkøbing Fjord, hvor den formodede raket var observeret. Her søgte de sammen med FRB 15 fra Hvide Sande Redningsstation. De to redningsfartøjer delte søgeområdet op, så DUBHE tog den nordlige del og FRB 15 den sydlige.

- Det var mørkt, men fint vejr til at søge i. Vi fandt dog​ ikke noget, og klokken 22.25 blev vi released igen, fortæller Jaap Middelkamp

DUBHE ankom til Ringkøbing Havn igen klokken 22.50 knap to timer efter alarmen.

På spørgsmålet om at blive sendt ud forgæves, trækker Jaap – ligesom alle andre frivillige i Marinehjemmeværnet – på skulderen. Sådan er det at være i beredskab.

Frivillige besætninger på alle Marinehjemmeværnets 30 fartøjer er klar til at rykke inden en time, hvis menneskeliv eller havmiljøet er i fare. Ofte er de – som her – meget hurtigere af sted. 
I 2019 blev Marinehjemmeværnet kaldt ud på 66 redningsaktioner og to havmiljøaktioner af Forsvaret. Den gennemsnitlige reaktionstid var 24,27 minutter.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring