Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​MHV 814 BUDSTIKKEN og dens gummibåd indgik i eftersøgningen (arkivfoto)

Ulykke i Flensborg Fjord

Marinehjemmeværnet i Sønderborg deltog tirsdag aften i en eftersøgning i Flensborg Fjord. En tragisk ulykke havde medført flere personer i vandet, hvoraf en blev fundet livløs.

17-04-2019

Af Ninna Falck

Marinehjemmeværnets Flotille 136 Sønderborg blev tirsdag aften kaldt ud på en eftersøgning i tysk farvand af Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre. En ulykke – muligvis en kæntring – i Flensborg Fjord havde medført, at en person var fundet livløs, og en person var reddet op af vandet med hypotermi (nedkøling). Flere personer var savnet, og nu blev hjælpen fra Danmark tilkaldt.

Kontakten til flotillen gik direkte til fartøjet, MHV 814 BUDSTIKKEN, som allerede var til søs. Besætningen var ude på en træningssejlads, da de blev alarmeret lige omkring klokken 19.00, og BUDSTIKKEN gik straks mod Flensborg Fjord.

Fartøjsfører Jesper Jonø skønner, at der allerede indgik 7 – 8 både og et fly i eftersøgningen, da de kom derned. Eftersøgningen kørte under ledelse af den tyske redningsbåd WERNER KUNTZE.

Marinehjemmeværnet, som talte i alt otte frivillige og to gæster, støttede eftersøgningen med både BUDSTIKKEN og BUDSTIKKENs gummibåd.

Det danske hold søgte kun på den danske side af fjorden. Ulykken var sket i tysk farvand, men strømmen gik mod Danmark.

- Det var koldt, der blæste en frisk sydøstlig vind på 8 – 10 meter i sekundet, og vi havde god sigt, fortæller Jesper Jonø.

De mange både i fjorden søgte intensivt, og hurtigt efter ankomsten til søgeområdet hørte besætningen på BUDSTIKKEN over radioen, at endnu en person var fundet. Der blev ikke oplyst noget om vedkommendes tilstand.

Da eftersøgningen blev afblæst kort før klokken 21.00, blev BUDSTIKKEN i søgeområdet lidt længere.

- Vi blev lige dernede lidt og lod gummibåden søge til det blev helt mørkt, fortæller Jesper Jonø, som var retur i Sønderborg med sin besætning om bord på BUDSTIKKEN ved 23.00-tiden.

Eftersøgningen medførte, at tre ud af fire personer blev fundet, og eftersøgningen skal efter sigende fortsætte onsdag. Det er hvad besætningen om bord på BUDSTIKKEN har forstået om den tragiske hændelse, som onsdag er beskrevet i flere tyske medier og i Jyske Vestkysten

Herunder:
MHV 814 BUDSTIKKENs rute i går. Udklip fra Marinetraffic.com

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224