Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​MHV 807 JUPITER var på opgave i Limfjorden det meste af natten (arkivfoto). 

Trak lystsejler af grunden

Marinehjemmeværnet fra Thisted hjalp natten til lørdag en lystsejler, som fredag aften var gået på grund i Limfjorden ved Nibe. Det blev til en lang nat på fjorden for den frivillige besætning - til stor glæde for den forholdsvis urutinerede sejler.

24-11-2014
 
Af Ninna Falck
 
Fredag tæt på midnat modtog Flotille 121 Hanstholm –Thisted en opringning fra Søværnet. En sejlbåd på 36 fod var gået på grund ud for Nibe, på sin vej fra Aalborg til Løgstør. Om bord på sejlbåden, ude i mørket, var man forholdsvis urolige for situationen.
 
Fartøjsfører løjtnant Flemming Skaarup fik i løbet af kort tid samlet en besætning, og 40 minutter senere sejlede i alt ni mand ud af Thisted Havn om bord på flotillens fartøj, MHV 807 JUPITER.
 
Ukompliceret aktion 
Efter nogle timers forlægning var først JUPITERs gummibåd, og senere JUPITER selv, ude ved havaristen, som gummibåden uden problemer kunne trække af grunden.
  
De to mænd om bord, som var ude på deres første sejlads med sejlbåden, var ikke voldsomt rutinerede sejlere, så de blev trukket i sikker havn i Løgstør, hvorefter Flemming Skaarup og hans besætning kunne returnere til Thisted.
 
JUPITER var tilbage i Thisted Havn klokken 06.40, og så kunne de ni mand komme hjem og få indhentet den fortabte nattesøvn, efter en god nats frivillig indsats til søs.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring