Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Marinehjemmeværnets gummibåde har søgt tæt på kysten

Tre MHV-fartøjer indsat i stor eftersøgning

​En drivende motorbåd uden mand om bord gav søndag anledning til den helt store alarmering i Faxe Bugt.

06-08-2018

Tekst: Helle Kolding - Foto: Per Lynge 

I mere end et halvt døgn har frivillige fra Marinehjemmeværnet deltaget i eftersøgningen af en mand, der siden søndag aften har været meldt savnet i Faxe Bugt. Vidner fandt mandens motorbåd drivende i bugten og alarmerede Forsvarets Operationscenter.

Herefter gik den helt store redningsaktion i gang, og i løbet af søndag aften og hele natten har man ledt efter manden.

En dansk og en svensk helikopter, en propelmaskine fra Flyverhjemmeværet og de to MHV-fartøjer; 802 CARINA og 815 KUREREN samt Søværnets patruljefartøj, NYMFEN, fortsatte eftersøgningen mandag - og mandag morgen sluttede MHV 907 HVIDSTEN fra Holmen sig til eftersøgningsholdet med nye friske kræfter.

-Vi er godt nok lidt brugte nu, men vi fortsætter selvfølgelig så længe, det er nødvendigt, siger fartøjsfører Per Lynge fra MHV KUREREN mandag formiddag.

Læs videre under billedet ...
- Der søges fra KUREREN, hvor 10 frivillige koncentrerede sig om opgaven

Marinehjemmeværnet har blandt andet haft deres gummibåde inde og sejle tæt på kystlinjen, for at afsøge denne strækning, mens selve skibene har holdt sig ude i bugten. Det er NYMFEN, der har den overordnede myndighed for forsvarets fartøjer i redningsaktionen, og herfra koordinerer de indsatsen.

Vandets høje temperaturer gør, at et menneske rent teoretisk godt kan overleve meget længe i vandet, hvis vedkommende kan holde sig flydende. Den forsvundne mands familie har oplyst til politiet, at manden sejlede fra Ishøj lørdag eftermiddag. Det var først søndag aften, at hans motorbåd blev fundet drivende i bugten.

CARINA og KUREREN blev tilkaldt ved cirka 20-tiden søndag aften og var på vandet kort tid efter. MHV 815 KUREREN har en besætning på 10 mand ombord. HVIDSTEN var på vej på eftersøgningen omkring klokken 07.00 mandag morgen.

Forsvaret afblæste eftersøgningen mandag klokken 14.00, og manden er desværre ikke fundet.

Herunder:
Både svenske og danske redningshelikoptere deltog i eftersøgningen


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring