Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Urolige for paddleboarder: Hele beredskabet igang

Nyborg: Lørdag aften blev to Marinehjemmeværnsfartøjer kaldt på eftersøgning. Marinehjemmeværnet i Odense/Kerteminde og Marinehjemmeværnet i Nyborg blev alarmeret af Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre.

22-05-2022

Af Ninna Falck - Foto: Kasper Kamuk

– Vi blev scramblet klokken 20.55. Man var urolige for en paddleboarder i området ud for Grønnehave nord for Nyborg, forklarer Finn Uggerby fra Flotille 242 Nyborg. 

Han sejlede som næstkommanderende om bord på det lokale fartøj ’MHV 805 GEMINI’, som har basehavn ved Slipshavn. Om bord blev der samlet ni gaster i alt, og fartøjsfører var Bent Larsen.

Det første, man gjorde var at sende GEMINI’s hurtige gummibåd med to gaster af sted mod positionen. Her var politiet i gang på land, i luften hang en af Forsvarets redningshelikoptere og til søs deltog desuden Dansk Søredningsselskab fra Kerteminde og Falck fra Nyborg.

Lørdag aften var meget rolig med god sigt og en vind fra vest på mellem 3 og 5 meter i sekundet, så der var gode forhold for eftersøgningen. 

Eftersøgningen afblæst uden resultat

GEMINI nåede dog aldrig frem til Grønnehave.

Finn Uggerby forklarer, at helikopteren havde afsøgt området grundigt, og meldinge var, at der ikke var noget at se. Kort efter - omkring klokken 22.10 - blev eftersøgningen afblæst.

– Vi nåede kun lige ud af Nyborg Fjord, og så heller i mere forklarer Finn Uggerby, som sammen med resten af besætningen var retur i Slipshavn 22.40. 

Slipshavn er den halvø i Nyborg Fjord, hvor Marinehjemmeværnets skole ligger. Og netop tre af gasterne på aftenens sejlads var egentlig på kursus lørdag, men var hurtigt sprunget til. 

MHV 801 ALDEBRAN fra Flotille 241 Odense/Kerteminde blev også sendt retur til Kerteminde efter en kort sejlads. 

Paddleboarderens skæbne er uvis​. Forhåbentlig er han kommet vel i land. ​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring